Fotbal intern

Mihai Voduț, suspendat doi ani după ce a pariat în timp ce juca la Viitorul! A fost amendat cu 300.000 de lei. Reacția Chindiei: „Contractul va fi reziliat”

02.12.2019 | 16:20
Mihai Vodut suspendat doi ani dupa ce a pariat in timp ce juca la Viitorul A fost amendat cu 300000 de lei Reactia Chindiei Contractul va fi reziliat
ADVERTISEMENT

Mihai Voduț, actualul jucător al celor de la Chindia Târgoviște, a fost suspendat pentru doi ani de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF după ce a pariat în timp ce juca pentru FC Viitorul Constanța. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a primit și o amendă în valoare de 300.000 de lei, anunță prosport.ro.

Mihai Voduț, suspendat doi ani după ce a pariat în timp ce juca la Viitorul

Adelina Rosse este femeia care a oferit dovezi că Mihai Voduț paria pe meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, după ce a decis să se răzbune pe fostul fotbalist al Viitorului după ce acesta o bătuse.  Atacantul a mizat 100 de lei chiar și pe un meci jucat de formația pregătită de Gică Hagi la un meci cu Astra.

ADVERTISEMENT

Mihai Voduț a primit cea mai mare amendă și suspendare din partea Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal. Conform articolului 60 din Regulamentul Disciplinar, fotbalistul risca să fie suspendat cel mult doi ani  și să primească o penalitate sportivă care să varieze între 100.000 și 300.000 de lei.

Iată anunțul FRF:

“Admite sesizarea formulată de reclamanta Federația Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Voduț Mihai. În baza art. 60 alin. 5 din Regulamentul disciplinar se sancționează pârâtul Voduț Mihai cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani și obligarea la plată unei penalități sportive în cuantum de 300.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Executorie în ce privește penalitatea sportivă și executarea sancțiunii interzicerii oricărei activități legate de fotbal începând cu data pronunțării acestei hotărâri, în temeiul art. 117 alin. 3 din Regulamentul Disciplinar”, apare în comunicatul FRF.

Iată ce zice articolul 60 din Regulamentul Disciplinar:

Fapta persoanei care participa direct sau indirect la pariuri sau alte activitati similare care privesc jocurile din competitiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect in astfel de activitati se sanctioneaza cumulativ cu:

ADVERTISEMENT

– interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;
– penalitate sportivă de 300.000 de lei;

Mihai Voduț a semnat cu Chindia Târgoviște pe 1 iulie 2019 după ce și-a încheiat contractul cu Beitar. În sezonul 2019 – 2020, atacantul a jucat în 11 meciuri și a dat două goluri. Pe parcursul carierei a mai evoluat și pentru FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

„Contractul va fi reziliat”

După anunțul FRF, președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a declarat că înțelegerea cu Mihai Voduț va fi reziliată. Atacantul chiar avea în contract o clauză conform căreia acesta va fi reziliat în cazul suspendării.

Contractul lui de activitate sportivă va fi reziliat, sunt obligat să fac asta. Începând cu data de azi, cea a pronunțării hotărârii, contractul lui a fost suspendat. Sunt obligat să iau act de decizia Comisiei de Discplină. Fotbalistului i se va rezilia contractul.  I-am transmis jucătorului hotărârea. Aștept să mă sune, îl aștept la club. 

Oricum, aveam stipulat în contract că, dacă se va lua o decizie nefavorabilă în cazul lui, contractul îi va fi reziliat. Eram obligați să încheiem colaborarea inclusiv dacă nu aveam acea clauză în contract. 

Din punct de vedere sportiv, noi n-am avut probleme cu Mihai Voduț. Jocul lui a oscilat, dar din punct de vedere discplinar n-am avut probleme”, a declarat Marchel Ghergu pentru Gsp.

ADVERTISEMENT