Life

Mihai Voropchievici îți spune cum recunoști un psihopat. Atenție la oamenii din jurul tău!

Mihai Voropchievici îți spune cum recunoști un psihopat: care sunt trăsăturile la care trebuie să fii atent când cunoști pe cineva?
10.03.2024 | 20:20
Mihai Voropchievici iti spune cum recunosti un psihopat Atentie la oamenii din jurul tau
Cum recunoști un psihopat. Trăsăturile enumerate de Mihai Voropchievici. Foto: ASTROFANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Voropchievici spune cum recunoști un psihopat și dezvăluie indiciile după care ne putem da seama că în fața noastră se află o persoană cu care trebuie să ne purtăm cu mănuși!

Mihai Voropchievici explică! Cum recunoști un psihopat

Acest subiect e întâlnit mai degrabă în filme sau în cărți, însă trăsăturile pe care le enumeră Mihai Voropchievici le putem observa și singuri, în viața de zi cu zi, fără să consultăm operele de specialitate sau producțiile artistice.

ADVERTISEMENT

Prima trăsătură este machiavelismul. A doua e lipsa empatiei și a conștiinței, iar cea de-a treia este narcisismul. Iar acum să le luăm pe rând pentru a explica despre fiecare, pe larg!

Cei care sunt psihopați sunt, în generali, machiavelici, explică maestrul Voropchievici. Machiaveliștii sunt duplicitari, vicleni și manipulatori. Prioritățile lor sunt puterea, banii, câștigurile. Nu vor să respecte regulile sociale. Manipulează lumea fără ca altul să își dea seama, cu scopul obținerii unei promovări, unor câștiguri sau, de multe ori, manipulează cu scopul ca ei să se distreze.

ADVERTISEMENT

Fac tot felul de glume proaste, nelalocul lor și se amuză. Au și tendința de a zâmbi sarcastic. Fac fapte rele prin înșelăciune, lingușire sau chiar prin agresiune. De multe ori se dau niște persoane slabe, care au nevoie de ajutor și se joacă cu emoțiile și comportamentul altora.

Sunt plăcuți la chip și arată interes și compasiune, dar pe timp scurt. La ei, toată compasiunea și interesul pentru supărarea altora durează cel mult un minut sau până obțin ce vor. Niciodată nu le va păsa de suferința celor din jur și de ceilalți.

ADVERTISEMENT

Psihopații sunt narcisiști

Trecem la lipsa empatiei și a conștiinței. Cei cărora le lipsește empatia nu îi tratează pe alții așa cum ar vrea să fie ei tratați. Nu au emoții, nu au remușcări, nu au simpatie, milă nici atât. Trec rapid de la o stare calmă la agresiune și chiar violență. Sunt impulsivi.

Preferă sexul ocazional și se comportă periculos și riscant în societate. Ăștia ar fi unii dintre cei mai periculoși, mai ales în postura de agresori sexual. A treia trăsătură: narcisismul. Narcisistul mainfestă egoism și aroganță.

ADVERTISEMENT

Cum recunoști un psihopat? Își supraestimează calitățile și realizările. El se crede perfect. Privește în oglindă și spune că nu e nimeni mai frumos și mai deștept ca el. Își proiectează defectele sale asupra altor persoane. Demonstrează că are lipsă de inteligență, iar foarte mulți din narcisiști au un IQ foarte scăzut sau cum zic mulți… sunt niște proști.

Narcisiștii mai vor complimente, să fie ridicați în slăvi. Cu toate astea, au lipsa stimei de sine, căci nu acceptă critica. Își descurajează în permanență partenerii, colegii, chiar și familia. Se află într-un război permanent cu ceilalți. Nu au relații satisfăcătoare. O mică insultă dacă primesc, iau foc și devin violenți. Caută poziții de putere în permanență.

Un narcisist va căuta întotdeauna să dețină autoritatea asupra celor din jurul lui. Însă nu toți narcisiștii pot fi neapărat psihopați, dar cu caracteristicile primelor trăsături pot fi trecuți în categoria psihopaților.

 

ADVERTISEMENT