Life

Mihai Voropchievici lansează seria talismanelor norocoase! La ce te ajută în viața talismanul Buburuză

Mihai Voropchievici lansează o serie a talismanelor norocoase și explică la ce ajută fiecare simbol din cele cu care ne întâlnim zi cu zi.
03.06.2024 | 18:08
Mihai Voropchievici lanseaza seria talismanelor norocoase La ce te ajuta in viata talismanul Buburuza
Mihai Voropchievici, despre talismanele norocoase. Foto: ASTROFANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Voropchievici deschide seria talismanelor norocoase, în exclusivitate pentru FANATIK, și explică ce semnifică fiecare din cele mai des întâlnite simboluri din viața noastră.

Mihai Voropchievici și secretele buburezei sub formă de talisman

Buburuza e una din insectele care ne însoțesc de mici, dar care, ca talisman, sub formă de podoabă (mai ales broșă) ne poate purta enorm de mult noroc. Mihai Voropchievici explică, pe înțelesul tuturor, tot ce trebuie să știm cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Gărgătița, sau buburuza, e des pomenită în tot felul de tâlcuri și poezii ale copilăriei. Gărgărița care zboară-n poieniță și fetele s-or mărita vine cu multe lucruri interesante.

Buburuza atrage norocul și prosperitatea. O superstiție spune că omorârea unei bubureze aduce întotdeauna ghinion. Se zice că a fost asociată dintodeauna cu ceva sacru, cu ceva sus-pus, iar asta vine de la diversele denumiri pe care insecta le poartă în țări diferite.

ADVERTISEMENT

Buburuza, în Spania, Portugalia sau Italia e văzută ca fiind insecta Maicii Domnului. Era gâza Maicii Domnului. Originile talismanelor cu buburuză s-au pierdut, din păcate, în timp.

În Germania se considera că venirea unei bubureze aducea liniștea nopții, însă sunt multe alte superstiții legate de insecta despre care vorbim acum, sub formă de talisman norocos.

ADVERTISEMENT

Buburuza, spune Mihai Voropchievici, nu face altceva decât să aducă bogăție, belșug, grâne multe, belșug pentru țărani. De multe ori, cum se cosea în Antichitate, mai găseai păsări care se duceau, chiar păsări domestice, ouau, se găsea noroc, căci buburza le-a îndemnat să ouă acolo, era semn de noroc pentru păsări.

Toate micile talismane se găsesc pe panourile de mărtțișoare și nu e deloc întâmplător. Chiar și în fotografie dacă găsim, e bine de știut că insecta atât de mică aduce un noroc mai mare decât e dimensiunea ei.

ADVERTISEMENT

Așadar, mai ales pentru femei, e recomandat ca în drumul lor spre noroc să aibă o broșă sau ceva cu buburuză pentru a-și atinge țelul, susține Mihai Voropchievici, specialistul nostru.

 

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României