Life

Mihai Voropchievici prevestește vremea după învățături din bătrâni! Cum va fi luna octombrie, după Gromovnic

Mihai Voropchievici prevestește vremea după învățături din bătrâni, anunțând că luna octombrie va fi una din care nu vor lipsi zăpezile în anumite zone ale țării.
02.10.2021 | 16:04
Mihai Voropchievici prevesteste vremea dupa invataturi din batrani Cum va fi luna octombrie dupa Gromovnic
Mihai Voropchievici, previziuni meteo dupa metoda din batrani Sursa foto: Captura Antena 3
ADVERTISEMENT

Mihai Voropchievici a studiat învățăturile bătrânilor și prevestește vremea pentru luna octombrie conform Gromovnicul, cartea care, secole la rândul, a fost interzisă.

Mihai Voropchievici anunță o lună octombrie rece

Conform învățăturilor Gromovnicului, Mihai Voropchievici susține, la emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, că luna octombrie a acestui an va fi una destul de friguroasă, iar zăpada se va așterne în unele zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe 2 octombrie va fi vânt rece și vreme schimbătoare iar pe 3 octombrie în zonele montane își fa face apariția bruma. 4 și 5 octombrie vor fi zile frumoase, în schimb următoarele patru zile vor avea zăpezi în zonele montane.

Ziua de 10 octombrie va avea parte de soare, pe 11 va fi înnorat, iar pe 12 și 13 va ninge din nou în unele zone montane. Pe 14, soare din nou, dar următoarele patru zile vor avea parte, în unele zone din țară, de înnorări și de ploi mocănești.

ADVERTISEMENT

După 20 octombrie, pentru cel puțin șapte zile, lucrurile par să se schimbe în bine, iar vremea să fie ceva mai frumoasă, cu momente în care soarele va aduce căldură. Cu toate acestea, până pe 31 octombrie zăpada își va face, din nou, apariția pe culmile înalte.

Conform lui Mihai Voropchievici, citat de Antena 3, previziunile meteo făcute cu ajutorul Gromovnicului sunt inspirate din știința celor bătrâni și, de-a lungul secolelor, s-au dovedit destul de precise.

ADVERTISEMENT

Ce este Gromovnicul?

Conform Wikipedia, Gromovnicul este o carte de astrologie cu origini siriano-egiptene care a ajuns în țările române în secolul al XVII-lea. Interpretarea viitorului conform Gromovnicului se face în funcție de tunetele și fulgerele din perioada zodiacală în care se produc acestea, iar cartea prevedea soarta oamenilor și a vremii.

Gromovnicul are 7 astre, numite planete, care guvernează soarta persoanelor și acestea sunt: Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur și Luna, în funcție de poziția lor fiind făcute previziunile astrale.

ADVERTISEMENT

Gromovnicul a fost interzis de Biserică și de comunism

Gromovnicul se mai numește și Zodiacul Popii, în ciuda faptului că, sute de ani, a fost considerat carte diavolească de către preoțime. Culmea este însă că prima apariție a cărții a fost în limba slavonă și a fost publicată la Alba Iulie, de către Mitropolia de acolo.

În limba română, prima ediție a apărut la începutul secolului XVIII și, deși interzise, cărțile au avut o largă circulație printre oamenii care aveau știința citirii.

Interesant este însă că și sistemul comunist din România a interzis această carte și știința Gromovnicului, iar abia după căderea regimului ceaușist a fost tipărită cartea, la Iași, în anul 1993.

ADVERTISEMENT