News

Mihail Gorbaciov, acuze dure la adresa NATO! „Principalul lor scop era acela de a construi un nou imperiu”

Mihail Gorbaciov, acuze dure la adresa NATO! Fostul lider al URSS-ului a ieșit la atac și nu a ezitat să pună tunurile pe organizația nord atlantică și pe felul în care aceasta se comportă
24.12.2021 | 15:22
Mihail Gorbaciov acuze dure la adresa NATO Principalul lor scop era acela de a construi un nou imperiu
Mihail Gorbaciov a adus acuze dure la adresa NATO! Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Mihai Gorbaciov, cel care a condus până la destrămare, Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice, nu a ezitat o clipă și a pus paie pe focul dintre Rusia și NATO.

Acesta a declarat că tensiunile recente dintre țara lui și Occident își au originea, de fapt, în „aroganța” pe care americanii au câștigat-o în momentul în care URSS-ul a căzut.

ADVERTISEMENT

Mihail Gorbaciov, acuze la adresa NATO!

„Aceasta li s-a urcat la cap, aroganţa, autosatisfacţia, ei (americanii) s-au proclamat câştigători în Războiul Rece, în condiţiile în care împreună am salvat lumea de la confruntare”, a declarat Gorbaciov.

„Cum se poate spera la relaţii de echitate cu SUA, cu Occidentul în această situaţie?”, a continuat Mihail Gorbaciov pe aceeași linie.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al URSS-ului a acuzat și dorințele imperialiste ale NATO. Gorbaciov crede că scopul Alianței Nord-Atlantice era „să construiască un nou imperiu, astfel s-a născut ideea extinderii NATO”.

Vă reamintim că în ultima perioadă au existat mai multe informații potrivit cărora întreg conflictul de la granița Ucrainei cu Rusia a plecat după ce mai multe țări din zonă au intrat în Pactul de la Varșovia .

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin consideră că această extindere este principala amenințare la adresa securității Federației Ruse.

De altfel, președintele Rusiei a solicitat NATO să înceteze orice extindere a sferei lor de influență. NATO nici nu a vrut să audă și a cerut o renegociere a termenilor în ianuarie. În acest moment, NATO se teme că Rusia ar putea invada fosta țară sovietică Ucraina, considerată de către Putin teritoriul Rusiei.

ADVERTISEMENT

„Le susţin şi sper că va exista un rezultat care le va permite tuturor ţărilor europene să se simtă în securitate”, a declarat Mihail Gorbaciov.

Precizăm că Mihail Gorbaciov a demisionat din funcţia de preşedinte al Uniunii Sovietice pe 25 decembrie 1991. Momentul a reprezentat, de altfel, sfârșitul oficial al imperiului comunist.

De atunci mai multe țări s-au dezlipit de „patria mamă” și au încercat chiar să se îndepărteze cât mai mult posibil de Rusia.

ADVERTISEMENT
Tags: