News

Mihail Gorbaciov, de urgență la spital! Ce se întâmplă cu fostul lider al URSS

06.06.2019 | 19:22
Mihail Gorbaciov de urgenta la spital Ce se intampla cu fostul lider al URSS

Mihail Gorbaciov a fost internat de urgență la spital! Nu s-a întâmplat de curând lucrul acesta, cel puțin, așa a transmis fostul președinte al URSS. „Sunt într-un spital, deja de mult timp”, a declarat Gorbaciov, 88 de ani. Motivul spitalizării sale nu a fost însă dezvăluit. Trebuie specificat că Mihail Gorbaciov a fost determinant în promovarea transformării Uniunii Sovietice în 15 state independente la începutul anilor ’90, în condiţiile în care economia planificată ajunsese în prag de colaps.

Mihail Gorbaciov, de urgență la spital!

Gorbaciov intenţionează să publice o carte în viitorul apropiat. ”Când am cea mai mică ocazie lucrez, cu ajutorul sau participarea prietenilor”, obişnuieşte să spună fostul lider sovietic care și-a sărbătorit ziua de naștere în urmă cu doar 3 luni de zile. Ultimul lider al Uniunii Sovietice a fost înconjurat de familie la aniversare. “Nu are nimic programat (pentru sâmbătă), dar, evident, îşi va sărbători ziua de naştere. A invitat rude şi prieteni”, susţinea la acea vreme reprezentantul fostului lider sovietic, Pavel Palajcenko.

Anul trecut, chiar în preajma zilei sale de naștere, Gorbaciov a fost implicat într-un uriaș scandal. Presa din Rusia a scris că acesta se pregătește să părăsească țara. “Este absurd. Gorbaciov a trăit şi continuă să trăiască în Rusia”, a declarat purtătorul său de cuvânt, care a adăugat că, “deşi a primit numeroase invitaţii, în ultimii ani fostul lider sovietic nu a mai efectuat vizite în străinătate din motive de sănătate”. În prezent, Gorbaciov trăieşte singur într-o locuinţă de stat situată la periferia Moscovei.

Mihail Gorbaciov, de urgență la spital! Gorbaciov
Mihail Gorbaciov a fost ultimul om care a condus URSS. Sursă foto – facebook

Analiștii politici, la picioarele lui Gorbaciov

Anul acesta, cu prilejul aniversării, mai mulţi experţi ruşi au salutat rolul lui Gorbaciov în istoria ţării, în contextul în care moştenirea fostului lider sovietic continuă să deştepte pasiuni în societatea rusă. Astfel, analistul politic Leonid Gozman, a precizat că ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice a avut de ales între “a strânge şi mai mult şurubul” şi a începe un proces de liberalizare, “şi a optat pentru a doua variantă”.

“Sunt convins că nu îi era foarte clar unde îl va duce acest drum”, a apreciat expertul rus, făcând aluzie la dezintegrarea URSS. Gozman i-a mulţumit totuşi lui Gorbaciov pentru “decizia de a urma calea libertăţii”.

 

Tags: