News

Mii de amenzi date de poliție într-o singură zi pentru nerespectarea normelor anti-COVID

10.10.2020 | 14:06
Mii de amenzi date de politie intro singura zi pentru nerespectarea normelor antiCOVID
Poliția a aplicat peste 5.000 de amenzi într-o singură zi/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Poliția a aplicat 5.390 de amenzi în ultimele 24 de ore în cadrul acțiunilor de verificare a respectării normelor de protecție sanitară împotriva infectării cu coronavirus. Valoarea amenzilor se ridică la 740.627 de lei, informează Agerpres.

Numărul de amenzi reprezintă o creștere considerabilă față de luna septembrie, când media zilnică a sancțiunilor contravenționale a fost de 942.

ADVERTISEMENT

În 21 de cazuri, sancțiunile au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicţii/ restricţii, amenzile fiind în valoare de 18.000 lei.

45 de persoane fizice au fost amendate pentru participarea la activitățile pentru care au fost institute interdicții sau restricții, iar cuantumul total al acestor sancțiuni este de 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Peste 4.758 de amenzi pentru lipsa sau purtarea incorectă a măștii

Însă cele mai multe amenzi, în număr de 4.758, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, adică pentru lipsa pentru măștii de protecție în spații închise sau aglomerate sau pentru purtarea incorectă a măștii. Amenzile totalizează peste 546.000 de lei.

Potrivit datelor publicate de către Ministerul de Interne, alte 33 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 83.400 lei au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.).

ADVERTISEMENT

La activităţile desfăşurate vineri au participat 5.699 de poliţişti, 2.280 jandarmi, 596 de poliţişti de frontieră, 186 de cadre ISU, un cadru IGI, 1.573 de poliţişti locali, 28 de reprezentanţi ANSVSA, 28 de inspectori ANPC, 21 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 37 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 14 angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi trei reprezentanţi ai autorităţilor publice locale”, precizează MAI.

O parte dintre aceste amezi cu fost aplicate ca urmare a celor  94 apeluri telefonice la linia TELVERDE şi alte 140 de sesizări însoţite de imagini foto/video, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 24 de judeţe/

ADVERTISEMENT

În general, au fost semnalate nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT