News

Mii de bucureșteni fără căldură și apă caldă, după două avarii la o magistrală

10.01.2021 | 17:37
Mii de bucuresteni fara caldura si apa calda dupa doua avarii la o magistrala
ADVERTISEMENT

Mii de bucureșteni din 449 de blocuri din sectorul 3 nu au nici căldură, nici apă caldă, în cazul altor câteva sute de blocuri din sectoarele 2 şi 3 căldura şi apa caldă sunt furnizate sub parametri, în urma a două avarii la Magistrala 1 Sud.

Echipele Termoenergetica lucrează pentru remedierea avariilor, estimându-se ca reparațiile să fie finalizate până la ora 24.00, potrivit directorului general adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat pentru Agerpres că în cursul nopții toate blocurile vor avea apă caldă și căldură, avertizând și că asrfel de avarii vor mai apărea din cauza vechimii sistemului de termoficare.

Două avarii pe magistrala care alimentează sectoarele 2 și 3

Potrivit directorului general adjunct al Termoenergetica, cele două avarii afectează 40 de puncte termice, care deservesc 449 de blocuri din sectorul 3.

ADVERTISEMENT

“Sunt două avarii pe un tronson al Magistralei 1 Sud, care alimentează sectoarele 2 şi 3. În momentul de faţă avariile sunt izolate, tronsonul este izolat şi se lucrează la remedierea avariilor. O avarie este micuţă, se va remedia repede, una este ceva mai mare, o să dureze un pic mai mult. Sunt afectate 40 de puncte termice, însumând 449 de blocuri din sectorul 3, care nu au nici apă caldă, nici căldură”, a afirmat Adrian Gîtlan.

Gîtlan a mai precizat că şi celelalte puncte termice care sunt în aval faţă de zona izolată vor funcţiona sub parametri până se remediază avariile, fiind afectate alte câteva sute blocuri.

ADVERTISEMENT

El a mai declarat și că Termoenergetica estimează că avariile se vor remedia până la ora 24.00, urmând ca pe timpul nopții toate blocurile afectate să aibă apă caldă și căldură.

“Sperăm până atunci să terminăm cu totul, după care punctele o să înceapă să intre în funcţiune. Nu o să fie o punere în funcţiune bruscă, este o zonă foarte mare, dar în cursul nopţii toată lumea va avea apă caldă şi căldură, dimineaţa mai mult ca sigur nu va mai fi nicio problemă”, a declarat Adrian Gîtlan.

ADVERTISEMENT

Oficialul Termoenergetica a adăugat că sistemul de termoficare este foarte vechi şi apar astfel de avarii “total neplăcute”.

ADVERTISEMENT
Tags: