News

Mii de bucureșteni rămân fără apă caldă. Avarii la peste 400 de blocuri. Spitalul Fundeni, afectat de defecțiune

Termoenergetica vine cu o veste proastă pentru mii de bucureșteni. În următoarele zile, peste 400 de blocuri, inclusiv Spitalul Fundeni, rămân fără apă caldă.
03.10.2022 | 16:38
Mii de bucuresteni raman fara apa calda Avarii la peste 400 de blocuri Spitalul Fundeni afectat de defectiune
Peste 400 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Sursa foto: colaj Fanatik / hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă săptămână, noi vești proaste pentru bucureșteni. După ce pe 26 septembrie peste 600 de blocuri din București rămâneau fără apă caldă din cauza unor noi avarii, situația se repetă în prezent.

Peste 400 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă. Afectat este și Spitalul Fundeni. Anunțul Termoenergetica

Într-un comunicat emis luni, 3 octombrie, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, începând din cursul acestei zile se desfășoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din rețeaua primară. Intervențiile au loc în Sectoarele 1, 2 și 4 din Capitală.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că peste 400 de blocuri și Spitalul Fundeni rămân fără apă caldă în următoarele zile.

Cea mai gravă situație este în Sectorul 2. Aici, în aproape 300 de blocuri, agentul termic va fi oprit. Termoenergetica informează că această situație va persista până vineri, 7 octombrie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește avariile din Sectorul 1 și 4, acestea ar putea fi remediate până pe 5 octombrie.

Anunțul Termoenergetica privind defecțiunile

Conform Termoenergetica au loc lucrări în următoarele puncte:

”Conducta Magistralei DN 500, din zona Calea Griviţei din Sectorul 1. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice, care alimentează aproximativ 110 blocuri va fi sistată până în data de 05.10.2022, ora 24.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Pajura şi din cartierul Bucureştii Noi.

ADVERTISEMENT

Conducta Magistralei I SUD, DN 800, în zona D-na Ghica din Sectorul 2. Pentru aproximativ 100 de blocuri din această unitate teritorial administrativă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022, ora 24.00.

Conducta Magistralei II SUD, DN 700, în zona străzii Ion Berindei din Sectorul 2. Pentru aproximativ 179 de blocuri şi Spitalul Fundeni va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022 ora 24.00.

ADVERTISEMENT

Conducta DN 600 în zona Calea Văcăreşti din Sectorul 4. Pentru aproximativ 38 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până miercuri, 05.10.2022, ora 24.00”, se arată în comunicat.

Compania din Capitală mai anunță că operațiunile de încărcare a instalațiilor începute în data de 20 septembrie, pentru pregătirea noului sezon de încălzire, au în vedere conductele din rețeaua secundară de distribuție și nu au legătură cu lucrările de reparații efectuate pe rețelele primare.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat, susține sursa citată”, se mai precizează în informare.

Locuitorii din Capitală care vor să afle mai multe informații despre situație pot accesa numerele de telefon 031.9442 / 0800.820.002. De asemenea, bucureștenii mai au la dispoziție și aplicația Termoalert.

ADVERTISEMENT
Tags: