News

Mii de cetățeni locuiesc într-un apartament din Galați. Procesul de votare, dat peste cap

06.12.2020 | 18:47
Mii de cetateni locuiesc intrun apartament din Galati Procesul de votare dat peste cap
8.500 de persoane înregistrate la 2 adrese din Galați. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un profesor de istorie din Galați a luat în spațiu nu mai puțin de 8.500 de cetățeni din Republica Moldova, dând peste cap procesul electoral de astăzi.

Se pare că acest lucru se întâmpla de ani de zile, pentru că legea îi permite astfel de situații.

ADVERTISEMENT

La două adrese diferite, profesorul a luat în spațiu 8.500 de persoane, nefiind singurul cetățean care se „ocupă” cu un astfel de lucru.

8.500 de oameni au fost luați în spațiu în Galați

Pentru toți cei care votează pe adresa profesorului de istorie au fost deschise 6 secții de votare, arondate la două adrese deținute de bărbat, una la casă și una la bloc.

ADVERTISEMENT

La adresa de la casă „trăiesc” nu mai puțin de 3.000 de oameni, în timp ce la bloc sunt înregistrați 5.000 de oameni.

Majoritatea sunt cetățeni din Republica Moldova și Ucraina care au avut nevoie de o adresă pentru a-și face buletin de România.

ADVERTISEMENT

„Dintre cele patru sute şi ceva de persoane pe care le avem în lista permanentă (la Tudor Vladimirescu 174), nu s-a prezentat, până în prezent, nicio persoană la vot”, a declarat Dan Marcu, preşedintele Secţiei 46 Galaţi.

La o singură adresă avem în jur de 1.200 de persoane şi, până la momentul de faţă, n-a venit niciunul să voteze. Nu este o surpriză, şi în septembrie am avut doar 3 de la aceeaşi adresă, la aceeaşi secţie de votare”, a adăugat și Paraschiva Teodoru, locţiitor Secţia 45, Galaţi.

ADVERTISEMENT

Pro TV notează că nu există nici cea mai mică dovadă că profesorul ar fi luat bani pentru a-i înregistra pe cei peste 8.000 de oameni pe adresele sale. „În total avem aproximativ 18.000 de persoane care au domiciliul în Galaţi, care sunt de origine din Republica Moldova sau Ucraina. Ei reprezintă aproximativ 7 % din cei cu drept de vot”, a punctat și Silviu Bacalum, director SPCLEP Galaţi.

ADVERTISEMENT