News

Mii de israelieni protestează în Tel Aviv, nemulțumiți de modul în care guvernul israelian a gestionat pandemia de Covid-19

11.07.2020 | 21:45
Mii de israelieni protesteaza in Tel Aviv nemultumiti de modul in care guvernul israelian a gestionat pandemia de Covid19
ADVERTISEMENT

Oamenii au ieșit în stradă sâmbătă seară, în 11 iulie, pentru a protesta față de modul în care Israelul s-a descurcat în fața noului coronavirus.

Potrivit Haaretz, organizatorii sunt din industriile ospitalității, turismului, transporturilor, artelor și culturii.

ADVERTISEMENT

Aceștia au refuzat din start un dialog cu premierul Benjamin Netanyahu, cu toate că au fost invitați oficial la o rundă de discuții menite să detensioneze atmosfera.

Protest cu mii de oameni în Tel Aviv, împotriva Guvernului din cauza Covid-19

„Guvernul israelian și liderul său sunt responsabili de eșecul în implementarea programelor de ajutor”, au acuzat organizatorii protestului, care au solicitat de urgență guvernanților să modifice pachetele de ajutor financiar.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, Israelul a făcut 1.2 milioane de teste, un număr considerabil, însă numărul de infectări din ultimele 24 de ore este considerat îngrijorător oricum, potrivit Pro TV.

Premierul Netanyahu și ministrul Finanțelor Yisrael Katz au anunțat că persoanele care desfășoară activități independente vor primi un ajutor imediat de aproximativ 2.100 de dolari. Banii ar urma să fie transferați în conturi până săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Oficialii guvernamentali au recunoscut că ajutoarele anterioare au fost întârziate și insuficiente. Organizatorii au dezvăluit că mai mulți participanți au dorit să se alăture protestului, însă au fost refuzați pentru că nu s-a dorit deturnarea protestelor în scop electoral.

Cu toate că era printre cele mai apreciate țări la începutul pandemiei, pentru modul în care a gestionat situația, Israel s-a trezit că este pe lista țărilor care au scăpat lucrurile de sub control, asemeni României.

ADVERTISEMENT

La o populație de 9 milioane de locuitori, Israelul are 37.464 de persoane infectate, însă numărul de îmbolnăviți în ultimele 24 de ore e aproape 1.200, lucru care îi nemulțumește enorm pe locuitorii din Israel. Israelul se află pe locul 17 în acest top al infectărilor, cu cinci poziții deasupra României.

ADVERTISEMENT