News

Mii de oameni, fără căldură la Deva. Termocentrala Mintia, oprită din lipsă de cărbune

19.02.2021 | 09:50
Mii de oameni fara caldura la Deva Termocentrala Mintia oprita din lipsa de carbune
ADVERTISEMENT

Probleme mari cu furnizarea agentului termic în județul Hunedoara. Mii de oameni au rămas fără căldură la Deva, în noaptea de joi spre vineri, după ce termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune.

Recent, complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Joi, aproape 100 de angajaţi s-au adunat în curtea instituţiei, nemulţumiţi de întârzierile salariale şi de faptul că centrala ar putea fi oprită pentru că nu există stocuri de combustibil.

ADVERTISEMENT

Încă din urmă cu o zi, un lider sindical a avertizat că, pe fondul protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de cărbune pentru a putea funcționa.

Termocentrala Mintia, oprită din lipsă de cărbune. Mii de oameni, fără căldură

În plin sezon rece, cu temperaturi geroase, în jur de 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai primesc agent termic.

ADVERTISEMENT

Cauza: termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri pentru că nu mai are stocuri cărbune. Peste 100 de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran și protestează din cauza întârzierii salariilor.

Joi, liderul Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, Cristian Iştoc, a anunţat că Termocentrala Mintia va fi oprită, în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.00, din lipsă de cărbune, după ce minerii de la Lupeni au oprit lucrul şi s-au blocat în subteran, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

”La ora 1.00 se va opri Termocentrala Mintia din cauza lipsei stocurilor de cărbune. Guvernul şi autorităţile locale, Prefectura, Primărie, nu au venit cu soluţii pentru asigurarea cărbunelui. Prefectura şi Primăria refuză să ceară un ajutor guvernamental pentru respectarea legii 325/2006”, a transmis Cristian Iştoc.

Termocentrala Mintia, oprită pentru a 4-a oară în ultimele 6 luni

Suspendarea activității de funcționare a termocentralei Mintia este a patra din ultimele 6 luni. Și în trecut, aceasta nu a mai funcționat din cauza lipsei de combustibil. Ultima oprire a fost consemnată pe 9 februarie, când instalaţiile au fost oprite pentru mai bine de 24 de ore din cauză că nu a fost cărbune în depozite.

ADVERTISEMENT

Termocentrala Mintia asigură agentul termic nu doar pentru 4.500 de apartamente din municipiul Deva, ci și pentru instituţiile publice din zonă. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.

ADVERTISEMENT