Cele mai citite

Mii de oameni la Patriarhie, linişte în Centrul Vechi. Credincioşii au evitat barurile şi terasele de pe Lipscani

Mii de oameni au mers sâmbătă noaptea la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti pentru a lua lumină. Însă puţini au fost cei care s-au dus să petreacă apoi în Centrul...
12.04.2015 | 10:22
Mii de oameni la Patriarhie, linişte în Centrul Vechi. Credincioşii au evitat barurile şi terasele de pe Lipscani

Mii de oameni au mers sâmbătă noaptea la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti pentru a lua lumină. Însă puţini au fost cei care s-au dus să petreacă apoi în Centrul Vechi.

Slujba de Înviere, oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a strâns mii de credincioşi pe dealul Patriarhiei din Bucureşti. Oamenii au venit în număr mare pentru a asculta slujba şi pentru a lua Lumină Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Ei s-au rugat, au cântat “Hristos a înviat” şi au luat anafură după slujbă.

După slujbă, oamenii au plecat spre casă, unii cu maşinile personale, alţii cu mijloacele de transport în comun care au circulat în Noaptea de Înviere. Unii au decis să se mai plimbe, profitând de vremea frumoasă şi unii chiar au rămas la o terasă din Centrul Vechi, aflat în apropierea Patriarhiei.

Totuşi, în ciuda faptului că era sâmbătă seară, barurile şi terasele din Centrul Vechi au fost relativ goale, semn că oamenii au preferat să petreacă Noaptea de Înviere cu familie, într-un cadru mai restrâns, ciocnind un ou, şi nu într-un bar.

Sursă: www.click.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri