Fotbal international

Mii de oameni revin pe stadioane, în Premier League! Anunțul premierului

22.02.2021 | 18:38
Mii de oameni revin pe stadioane, în Premier League! Anunțul premierului
Mii de oameni revin pe stadioane, în Premier League! Anunțul premierului. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Scăderea numărului de cazuri de coronavirus și evoluția excelentă a procesului de vaccinare l-au determinat pe Boris Johnson să anunțe relaxarea măsurilor de restricție. Fanii din Premier League vor reveni pe stadioane.

Până la 10.000 de oameni vor avea acces la evenimentele sportive de pe marile arene ale Angliei, începând cu data de 17 mai. De asemenea, și la evenimentele disputate în interior vor putea asista 1.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Știrea este una fantastică și în perspectiva Euro 2020, competiție care va fi găzduită și de Marea Britanie. Boris Johnson ar vrea chiar ca toate meciurile să aibă loc în Regat.

Până la 10.000 de fani pe stadioanele din Premier League! Marea revenire, anunțată pentru luna mai

Începând cu data de 17 mai, arenele din Marea Britanie vor putea primi din nou spectatori. Inclusiv cele închise vor putea găzdui maximum 1.000 de fani sau 50% din capacitate, dacă au o capacitate mai mică de 2.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, evenimentele disputate în aer liber vor putea să se desfășoare cu până la 10.000 de oameni în tribune, în cazul stadioanelor foarte mari, precum Wembley, Old Trafford sau Emirates Stadium.

În cazurile arenelor mai mici, vor putea fi găzduiți maximum 4.000 de fani sau 50% din capacitatea arenei, în cazul în care este vorba despre mai puțin de 8.000 de locuri disponibile, în total.

Și la competiția de tenis de la Wimbledon vor putea participa spectatori, însă nu se știe deocamdată în ce număr. Totul depinde de modul în care autoritățile decid să încadreze arenele de la turneul de Mare Șlem, anunță Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Așadar, ultima etapă din Premier League se va juca sub privirile a câte 10.000 de fani pe majoritatea arenelor din Anglia, însă finala FA Cup nu va avea parte de spectatori, deoarece este programată pentur data de 15 mai.

Nici la finala Cupei Ligii, din 25 aprilie, nu vor putea fi prezenți în tribunele de pe Wembley spectatori nici măcar într-un număr limitat. Dacă finala FA Cup ar putea fi reprogramată, în privința finalei Cupei Ligii nu se poate face nimic.

Planul de relaxare a măsurilor de restricție din Marea Britanie este unul complex și vizează revenirea la normal la finalul lunii iunie, doar câteva restricții urmând a mai fi aflate în vigoare la acea dată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, presa din Regat speculează că Boris Johnson ar vrea ca Marea Britanie să găzduiască toate meciurile de la Euro 2020, tocmai de aceea fiind atât de interesat să accelereze procesul de revenire a fanilor pe stadioane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri