ADVERTISEMENT
News

Mii de oameni s-au înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca. Nu s-au purtat măști și s-a ignorat distanțarea socială

Autor: Emil Neacsu | 06.09.2020 | 19:15
Mii de oameni s-au înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca. Nu s-au purtat măști și s-a ignorat distanțarea socială
Mii de oameni au stat înghesuiți și fără măști pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca.

Scene revoltătoare au avut loc azi la mânăstirea Prislop, unde peste 5.000 de oameni s-au înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca. Potrivit ziarului Adevărul, credincioșii veniți la mormântul celui supranumit ”Sfântul Ardealului” nu au purtat măști de protecție și nici nu au respectat măsurile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Sute de mașini au fost lăsate parcate de-a valma pe drumul care duce la mânăstirea din județul Hunedoara, iar coada formată de oameni pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie Boca a depășit un kilometru lungime.

Cu toate că polițiștii le-au recoamdat șoferilor să își lase autoturismele în apropierea localității Silivașu de Sus și apoi să își continue drumul până la mânăstire pe jos, nimeni nu a respectat cerințele forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

Peste 5.000 de oameni, la mormântul lui Arsenie Boca, fără măști și fără distanțare socială

La intrarea în mânăstirea din Ţara Haţegului au fost afişate panouri prin care credincioșii erau avertizați că este obligatoriu purtatul măştii de protecţie. Dar aproape nimeni nu a respectat cerințele pe care le-au repetat și cei din conducerea lăcașului sfânt.

Situația a fost cu atât mai gravă pentru că oamenii au așteptat ore în șir la grămadă pentru a putea urca pe aleea cimitirului, care duce la mormântul duhovnicului Arsenie Boca.

ADVERTISEMENT

Deeși la porta mânăstirii a fost plasat un dispozitiv de igienizat mâinile chiar lângă maimulte afişe în care se recomanda păstrarea distanţei de 1,5 metri între pelerini, regulile au fost ignorate.

Așa că, regulile de distanţare socială nu au funcţionat nici acum la Mănăstirea Prislop, din cauza numărului mare de pelerini şi a aglomeraţiei pe care aceștia au produs-o în curtea aşezământului religios.

ADVERTISEMENT

Și în luna iunie, în plină pandemie, mii de oameni au venit la mânăstirea Prislop pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca. Atunci a fost unul dintre primele weekenduri de relaxare, după perioada de carantină, iar oamenii și-au propus să petreacă înghesuiți la coadă la cimitir.

Miile de oameni au blocat drumul de acces spre mânăstirea Prislop, ca și astăzi, cu mașinile, iar înghesuiala a fost de nedescris. În weekendul respectiv, numărul deceselor de Covid din România era de 16, în timp ce cifra de astăzi este de 43 de morți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!