Mii de pensionari primesc pensia dublată! Președintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea

Alexandru Năstase   
în HotNews
03/10/2019, 12:55
Mii de pensionari primesc pensia dublată! Președintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a promulgat legea. Sursa foto - facebook

A devenit oficial! Mii de pensionari primesc pensia dublată! Chiar președintele Klaus Iohannis a promulgat legea, una referitoare la Ordonanţa de Urgenţă 103/2018 privind majorarea indemnizaţiilor veteranilor de război. Astfel, potrivit acesteia, soțul supraviețuitor va beneficia de 100% din indemnizaţia de veteran de război şi de jumătate din renta lunară. Atenție, însă! Există și o condiție mai mult decât importantă!

Mii de pensionari primesc pensia dublată!

Astfel, veți primi acești bani doar în cazul în care nu v-ați recăsătorit. În cazul în care ați ales între timp să vă refaceți viața, atunci pensia se suspendă. Până acum, soțul supraviețuitor primea doar jumătate din indemnizația de veteran de război. Legea privind aprobarea OUG nr. 103/2018 pentru modificarea art.1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război prevede majorarea valorii indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Astfel, invalizii de război au o indemnizaţie de: 1.500 de lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate; 1.000 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate; 900 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate. Veteranii de război au o indemnizaţie de 600 de lei lunar, iar văduvele de război, așa cum vă spuneam, dacă nu s-au recăsătorit – 600 de lei lunar.

Mii de pensionari primesc pensia dublată! Veterani de război
Indemnizațiile se dublează conform legii semnată de președinte. Sursa foto – facebook

Președintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea

”Soţul supravieţuitor, care nu s-a recăsătorit, să beneficieze de 100% din indemnizaţia de veteran de război şi de jumătate din renta lunară, precum şi de jumătate din numărul călătoriilor gratuite la care avea ori trebuia să aibă dreptul, potrivit legii, soţul decedat”, se arată în lege. În România, în prezent sunt 7.027 veterani de război, dintre care de 103 sunt invalizi de război.

Nu mai puțin de 389 reprezintă văduve de război și 57.530 văduve de veterani de război, potrivit datelor Ministerului Muncii. Proiectul de lege adoptat  fost inițial adoptat de deputați și a trecut de Senat anul trecut.

 

 

Închide ×