News

Mii de persoane diagnosticate greșit cu Covid-19. În ce țară europeană a fost posibil

25.08.2020 | 20:56
Mii de persoane diagnosticate gresit cu Covid19 In ce tara europeana a fost posibil
ADVERTISEMENT

Mii de persoane au fost diagnosticate greșit cu Covid-19 în Suedia, au anunţat marţi autorităţile medicale în cadrul unei conferinţe de presă, conform știrileprotv.ro. Aceste informații au afectat statisticile oficiale suedeze.

3,700 de persoane testate au primit un diagnostic pozitiv, deși nu erau infectate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Rezultatele au fost înregistrate în rândul persoanelor care prezentau simptome simple și care s-au testat singure cu ajutorul testelor de diagnostic PCR.

Testele care au diagnosticat greșit mii de persoane au fost fabricate în China.

Autoritățile suedeze au declarat că testele, care au fost fabricate în China, nu au fost destul de eficiente.

ADVERTISEMENT

Greşeala a fost descoperită în două laboratoare care au constatat faptul că testele chinezești nu fac diferența între probele cu o concentrație redusă de coronavirus și cele negative.

Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese.

Între timp, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), conform unui comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică publicat marți de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul țării noastre, aproximativ 36.000 de  pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi aproximativ 10,000 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

Faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut înainte un test pozitiv. Totalul infecțiilor se apropie de 81,000 de pacienți diagnosticați pozitiv.

ADVERTISEMENT

 

Tags: