Mii de persoane evacuate dintr-un oraş din Germania. Descoperirea care a pus pe jar întreaga comunitate

Bogdan Solomon   
în HotNews
06/12/2020, 19:40
Mii de persoane evacuate dintr-un oraş din Germania. Descoperirea care a pus pe jar întreaga comunitate
O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Frankfurt. Sursa foto: Colaj Fanatik

O bombă britanică din al Doilea Război Mondial au fost descoperită în cursul zilei de duminică, 6 decembrie, pe un șantier din orașul german Frankfurt.

Având în vedere pagubele uriașe care puteau fi provocate, autoritățile au evacuat aproximativ 12.800 de persoane, pentru a elibera zona pe o rază de 700 de metri.

Nu este singurul incident de acest gen cu care s-au confruntat polițiștii germani în ultimii ani. Pe 30 august 2017, 65.000 de oameni au fost evacuaţi, tot la Frankfurt, după descoperirea unei bombe de 1,4 tone.

O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Frankfurt

Respiră, Frankfurt! Bomba din cel de-al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată cu succes. Barierele din zona de risc sunt ridicate.

Mulţumim, Frankfurt! Mulţumim tuturor celor implicaţi”, au transmis pompierii din Frankfurt, în jurul orei locale 15:35.

Persoanele care nu şi-au găsit un adăpost alternativ au fost găzduite într-un centru de conferinţe. În zona respectivă se află cămine pentru bătrâni, conducte de încălzire a oraşului, centre de conectare la internet, dar și şi staţii de trenuri urbane.

Autorităţile au avertizat că pot apărea întârzieri în circulaţia trenurilor pe distanţe scurte şi lungi până către seară.  La 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania încă există bombe care nu au explodat.

De altfel, în 2020 au fost dezamorsate şapte bombe descoperite în timpul lucrărilor de construcţie a primei fabrici Tesla din Europa, în apropiere de Berlin. La fel s-a întâmplat și în orașe precum Koln sau Dortmund.

Închide ×