ADVERTISEMENT
News

Mii de persoane la priveghiul lui George Floyd. Șeful Poliției din Houston: „Avem mult de muncă”

Autor: Flaviu Popa | 09.06.2020 | 21:35
Mii de persoane la priveghiul lui George Floyd. Șeful Poliției din Houston: „Avem mult de muncă”
Mii de persoane la priveghiul lui George Floyd. Foto: Hepta

Durere de nedescris în fața sicriului lui George Floyd, unde mii de oameni s-au adunat la Biserica Fountain of Praise din Houston.

ADVERTISEMENT

Mii de persoane la priveghiul lui George Floyd

Locuitorii orașului Houston, în special cei din cartierul Third Ward, cartierul unde a crescut George Floyd, au venit la Biserica Fountain of Praise pentru a-i aduce un ultim omagiu afro-americanului ucis de polițiști.

Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit să-mi vedeţi fratele. Este foarte dureros să ne aflăm aici, este dur şi dureros”, a transmis mulțimii Philonise Floyd, fratele lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

O coadă de sute de metri s-a format încă de luni dimineață, 8 iunie, în fața Bisericii Fountain of Praise, în sudul metropolei texane Houston.

Mai multe persoane din mulțime aveau tricouri cu chipul lui George Floyd și cu mesajul „nu pot respira”, vorbele rostite de George Floyd înainte să moară, în timp ce era călcat pe gât de un polițist, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

George Floyd a fost primul om din cartierul său care a obținut o bursă universitară

Oamenii au purtat mască de protecție și au stat doar câteva zeci de secunde lângă sicriul lui George Floyd.

A fost prima persoană pe care am cunoscut-o în cartier care a obţinut o bursă universitară”, a declarat un bărbat care a copilărit cu George Floyd.

ADVERTISEMENT

Era foarte important pentru mine să fiu împreună cu ei. E un moment important în istorie și își vor aminti toți că au luat parte”, a explicat un alt vecin din cartier, care și-a adus familia la priveghiul lui Floyd.

„A venit timpul ca asta să se schimbe şi trebuie să depăşim opresiunea, violenţele poliţiştilor şi rasismul”, a explicat o altă femeie, venită special pentru George Floyd.

ADVERTISEMENT

În mulțime s-au aflat sute de albi, veniți să-l omagieze pe afro-americanul ucis de Poliție, inclusiv șeful Poliției din Houston. Art Acevedo. Acesta a recunoscut că este multă treabă de făcut pentru a pune capăt neîncrederii reciproce.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!