News

Mii de români au urcat la Sfinxul din Bucegi ca să simtă ”energiile muntelui.” De ce nu s-au putut bucura de ”piramida de lumină”

Un eveniment unic în an a atras la Sfinxul din Bucegi câteva mii de turiști. Aceștia s-au adunat duminică pentru a simți ”energiile” pe care le emană muntele.
28.11.2021 | 20:37
Mii de romani au urcat la Sfinxul din Bucegi ca sa simta energiile muntelui De ce nu sau putut bucura de piramida de lumina
ADVERTISEMENT

A fost aglomerație mare la Sfinxul din Bucegi în cursul zilei de duminică. Nu mai puțin de 4.000 de persoane au trecut pe la monumentul naturii pentru a celebra ziua Sfinxului.

Nu doar pentru asta au venit oamenii în număr mare, ci și pentru a lua parte la un eveniment unic, ce ar avea loc aici, la oră fixă. Acesta ar fi avut loc la ora 16:45.

ADVERTISEMENT

Legenda spune că anumite persoane ”alese” pot să simtă energiile puternice pe care le transmite muntele în zona Sfinxului.

În plus, turiștii au sperat că să vadă și un fenomen optic, sub forma unei ”piramide de lumină” ce apare deasupra Sfinxului, datorită razelor Soarelui ce ajunge la apus. Din păcate, vremea foarte închisă de pe parcursul zilei a împiedicat apariția acestei piramide.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii nu sunt neapărat încântați de acest ”pelerinaj” cu mii de persoane ce urcă pe munte și rămân până seara târziu la Sfinx. O echipă din Prahova și una din Dâmbovița au fost tot timpul la datorie pe parcursul zilei, pentru a-i ajuta pe turiștii care nu s-au mai putut descurca singuri.

Până la ora 18:00, două persoane au cerut ajutorul salvamontiștilor. Fiecare dintre acestea s-a rănit la picioare, în timpul coborârii asistate de lanternă.

ADVERTISEMENT

Turiștii accidentați au fost coborâți la Piatra Arsă, iar de acolo au fost preluați de echipaje de ambulanță.

Unii turiști au insistat să rămână pe munte până seara târziu, pentru a capta toată energia

Cea mai mare problemă pe care o subliniază angajații de la Salvamont este că unii turiști nu se lasă convinși că trebuie să coboare de pe munte. Unii vor să stea chiar până la ora 21:00 sau mai târziu, pentru a fi siguri că preiau toată ”energia pe care o emană muntele.”

ADVERTISEMENT

”Am reușit să convingem o parte dintre aceștia să coboare acum, pentru că vremea se va înrăutăți în orele următoare. Noi îi vom însoți până la Peștera și rămânem pe traseu cât timp va fi nevoie”, arată Răzvan Deaconu, șeful Salvamont Dâmbovița, conform ziare.com.

Unii turiști au provocat incidente de altă natură, deoarece nu au înțeles care este scopul gardului cu care e împrejmuit Sfinxul. Au recut peste această structură pentru a urca mai aproape de formațiunea de piatră.

La Sfinx a urcat și Diana Șoșoacă. Senatoarea a transmis live de la monumentul natural, vorbind despre ”energiile muntelui”, dar având și un discurs anti-vaccinist.

ADVERTISEMENT