News

Mii de români au urcat la Sfinxul din Bucegi ca să simtă ”energiile muntelui.” De ce nu s-au putut bucura de ”piramida de lumină”

Un eveniment unic în an a atras la Sfinxul din Bucegi câteva mii de turiști. Aceștia s-au adunat duminică pentru a simți ”energiile” pe care le emană muntele.
28.11.2021 | 20:37
Mii de romani au urcat la Sfinxul din Bucegi ca sa simta energiile muntelui De ce nu sau putut bucura de piramida de lumina
ADVERTISEMENT

A fost aglomerație mare la Sfinxul din Bucegi în cursul zilei de duminică. Nu mai puțin de 4.000 de persoane au trecut pe la monumentul naturii pentru a celebra ziua Sfinxului.

Nu doar pentru asta au venit oamenii în număr mare, ci și pentru a lua parte la un eveniment unic, ce ar avea loc aici, la oră fixă. Acesta ar fi avut loc la ora 16:45.

ADVERTISEMENT

Legenda spune că anumite persoane ”alese” pot să simtă energiile puternice pe care le transmite muntele în zona Sfinxului.

În plus, turiștii au sperat că să vadă și un fenomen optic, sub forma unei ”piramide de lumină” ce apare deasupra Sfinxului, datorită razelor Soarelui ce ajunge la apus. Din păcate, vremea foarte închisă de pe parcursul zilei a împiedicat apariția acestei piramide.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii nu sunt neapărat încântați de acest ”pelerinaj” cu mii de persoane ce urcă pe munte și rămân până seara târziu la Sfinx. O echipă din Prahova și una din Dâmbovița au fost tot timpul la datorie pe parcursul zilei, pentru a-i ajuta pe turiștii care nu s-au mai putut descurca singuri.

Până la ora 18:00, două persoane au cerut ajutorul salvamontiștilor. Fiecare dintre acestea s-a rănit la picioare, în timpul coborârii asistate de lanternă.

ADVERTISEMENT

Turiștii accidentați au fost coborâți la Piatra Arsă, iar de acolo au fost preluați de echipaje de ambulanță.

Unii turiști au insistat să rămână pe munte până seara târziu, pentru a capta toată energia

Cea mai mare problemă pe care o subliniază angajații de la Salvamont este că unii turiști nu se lasă convinși că trebuie să coboare de pe munte. Unii vor să stea chiar până la ora 21:00 sau mai târziu, pentru a fi siguri că preiau toată ”energia pe care o emană muntele.”

ADVERTISEMENT

”Am reușit să convingem o parte dintre aceștia să coboare acum, pentru că vremea se va înrăutăți în orele următoare. Noi îi vom însoți până la Peștera și rămânem pe traseu cât timp va fi nevoie”, arată Răzvan Deaconu, șeful Salvamont Dâmbovița, conform ziare.com.

Unii turiști au provocat incidente de altă natură, deoarece nu au înțeles care este scopul gardului cu care e împrejmuit Sfinxul. Au recut peste această structură pentru a urca mai aproape de formațiunea de piatră.

La Sfinx a urcat și Diana Șoșoacă. Senatoarea a transmis live de la monumentul natural, vorbind despre ”energiile muntelui”, dar având și un discurs anti-vaccinist.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO