News

Mii de români primesc vouchere de 15.000 de lei. A început deja emiterea lor. Anunțul Gabrielei Firea

Mii de români sunt eligibili pentru a primi vouchere de 15.000 de lei. Ministrul Gabriela Firea a oferit noutăți legate de Programul Național Social pentru Creșterea Natalității.
23.03.2023 | 15:01
Mii de romani primesc vouchere de 15000 de lei A inceput deja emiterea lor Anuntul Gabrielei Firea
Mii de români primesc vouchere de 15.000 de lei. Sursa foto: Facebook / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vouchere de 15.000 de lei pentru mii de români. Guvernul Ciucă a început emiterea tichetelor dedicate persoanelor din țară eligibile în cadrul Programului pentru creșterea natalității.

Vouchere de 15.000 de lei pentru decontarea procedurile de fertilizare in vitro. Tichetele au început să ajungă la beneficiari

Vești bune de la nivelul Executivului. Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, a venit cu noutăți despre Programul Național Social pentru Creșterea Natalității.

ADVERTISEMENT

Conform oficialului social-democrat din Guvernul de coaliție, mii de români vor primi vouchere în valoare de 15.000 de lei. Deja, 1.000 dintre tichete sunt pe drum către beneficiari.

”Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile și peste 1.900 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 1.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari”, a afirmat Firea.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea, a precizat că dosarele trimise începând cu data de 5 decembrie 2022 au fost înregistrate cu succes. S-au trimis 12.000 de solicitări. Dintre acestea, 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei.

Încă din noiembrie 2022, Guvernul a anunțat că va deconta 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro. Cererile în acest sens au putut fi depuse online, începând cu luna decembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, mesaj către români: ”Puteți trimite în continuare dosarele, există resurse financiare suficiente”

Gabriela Firea a mai adăugat că acele cupluri cu probleme au început deja să folosească aceste vouchere de 15.000 de lei. ”Până acum, cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului. Însă, avem și doamne care au realizat deja proceduri de embriotransfer”, explică ministrul.

Nu toate procedurile au fost unele de succes, astfel că cetățenii au depus dosarul pentru încă o șansă. Gabriela Firea a reamintit că toate cuplurile infertile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, cu condiția ca medicul specialist să le recomande acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Așteptăm în continuare dosarele și vă îndemn să citiți cu atenție informațiile de pe pagina de internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. E foarte important să urmați toți pașii din regulament, să trimiteți toate documentele semnate si pe care să scrieți “conform cu originalul” și să folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site”, mai punctează ministrul familiei.

ADVERTISEMENT