Fotbal international

Mijlocul terenului a făcut-o pe Sevilla favorită la calificare. CFR Cluj s-a ferit de minge pe „Dr. Constantin Rădulescu”. Notele jucătorilor lui Dan Petrescu după remiza din Europa League

20.02.2020 | 23:50
Mijlocul terenului a facuto pe Sevilla favorita la calificare CFR Cluj sa ferit de minge pe Dr Constantin Radulescu Notele jucatorilor lui Dan Petrescu dupa remiza din Europa League
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut în prima manșă a „dublei” cu Sevilla un rezultat care să îi permită să spere la o calificare istorică obținută pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, dar statisticile partidei din Gruia arată o diferență certă între cele două echipe, care, din fericire pentru Dan Petrescu și ai săi, nu s-a văzut și pe tabela de marcaj a stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”.

Mijlocul terenului i-a adus Sevillei un rezultat de calificare

Privind statisticile și notele oferite de FotMob, date pe baza cifrelor InStat, remiza din Gruia poate fi considerată un rezultat pozitiv pentru CFR Cluj, chiar dacă formația lui Dan Petrescu a condus până în minutul 82.

ADVERTISEMENT

Sevilla a dominat mijlocului terenului și posesia, lucruri ce se văd în numărul uriaș de pase reușite, 456 dintre cele 574 încercate, spre deosebire de statistica din dreptul CFR-ului: 142 distribuții ale balonului complete, din 253.

Lacina Traore și Billel Omrani, principalele guri de foc ale campioanei CFR au reușit contraperformanța de a nu trimite niciun șut pe spațiul porții apărate de Tomas Vaclik, singura execuție cadrată a clujenilor venind în minutul 59, când Ciprian Deac a marcat de la punctul cu var.

ADVERTISEMENT

Omrani, cel care de multe ori a ajuns în benzile atacului clujean, lăsându-i lui Lacina Traore rolul de număr nouă, a reușit să trimită doar șase pase coechipierilor, alte 11 ajungând la adversari.

Ciprian Deac a fost, și nu doar datorită golului, cel mai bun jucător din echipa lui Dan Petrescu. „Decarul” a avut cele mai multe faze la poarta adversă, cinci, motiv pentru care este și jucătorul care a pierdut cele mai multe dueluri, 14 la număr. Deac a contribut atât pe faza ofensivă, cât și pe tranziția negativă, reușind să recupereze de nouă ori posesia.

ADVERTISEMENT

Luuk de Jong, cel mai bun jucător de pe teren

Luuk de Jong, vârful celor de la Sevilla, a fost cel mai bun jucător de pe teren, conform statisticilor FotMob, realizate pe baza datelor InStat. Atacantul olandez a avut cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 34, când a șutat în bara transversală, a câștigat 10 dueluri cu apărătorii adverși și a înregistrat un procentaj de 79% la capitol eficiența paselor.

Fernando, închizătorul echipei lui Lopetegui, a câștigat cele mai multe dueluri cu adversarii, 13, în timp ce Juan Jordan, mijlocaș central, a avut cel mai bun procentaj la pase reușite, 92%.

ADVERTISEMENT

Notele jucătorilor de la CFR Cluj

CFR Cluj a scos, una peste alta, un rezultat bun pe „Dr. Constantin Rădulescu”, care să îi permită să viseze la calificare în retur, dar posesia de 36% și cifra din dreptul șuturilor pe cadrul porții – 1, oferă prima șansei Sevillei.

Ciprian Deac și cei doi fundași laterali, Manea și Camora, au fost singurii fotbaliști notați cu peste 7 în FotMob, calificative acordate pe baza cifrelor InStat, în timp ce mijlocașii Bordeianu și Păun au primit 5.7, cele mai mici note din tabăra clujeană. Notele fotbaliștilor lui Dan Petrescu după CFR Cluj – Sevilla 1-1:

  • Giedrius Arlauskis – 5.8
  • Cristi Manea – 7
  • Paulo Vinicius – 6.2
  • Andrei Burcă – 6.4
  • Camora – 7.0
  • Ciprian Deac – 7.2
  • Mihai Bordeianu – 5.7
  • Damjan Djokovic – 6.0
  • Alexandru Păun – 5.7
  • Lacina Traore – 6.7
  • Billel Omrani – 6.5
  • Ovidiu Hoban (intrat în min. 74 în locul lui Păun)6.2
  • Mario Rondon (intrat în min. 83 în locul lui Traore) – a evoluat prea puțin pentru a fi notat
  • Cătălin Golofca (intrat în min. 85 în locul lui Omrani) – a evoluat prea puțin pentru a fi notat
ADVERTISEMENT
Tags: