Fotbal intern

Mike Cestor, diagnostic teribil. Ruptură de tendon ahilean pentru fundașul lui CFR. Cât lipsește. Exclusiv

26.10.2020 | 14:38
Mike Cestor diagnostic teribil Ruptura de tendon ahilean pentru fundasul lui CFR Cat lipseste Exclusiv
Mark Cestor, diagnostic teribil. Ruptura de tendon ahilean pentru fundasul lui CFR. Cat lipseste. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru CFR Cluj, după ce fundașul central Mike Cestor a suferit o accidentare gravă în meciul cu FC Voluntari. 

FANATIK a aflat în exclusivitate că situația lui Mike Cestor este mult mai gravă decât se credea. Fundașul lui CFR a suferit o ruptură de tendon ahilean și va lipsi cel puțin șase luni de zile.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are din nou probleme de lot și va trebui să gestioneze și să pregătească echipa în așa fel încât CFR-ul să dea randament maxim pe două fronturi, campionat și Europa League, și în același timp să evite și alte accidentări grave.

Mike Cestor are ruptură de tendon ahilean și va lipsi șase luni de zile

Deși la Sofia nu a fost titular, Cestor a intrat din primul minut în meciul cu Voluntari, însă fără să fi avut parte de o intrare dură, Mike Cestor a acuzat probleme serioase la tendon și a fost schimbat cu Susic.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a fost suspendat, dar a avut o reacție sugestivă după accidentarea lui Cestor și și-a pus mâinile în cap de nervi și îngrijorare.

Mike Cestor a ajuns la CFR Cluj în 2019, fiind un fotbalist congolez crescut de Leyton Orient și care a fost adus de Marius Șumudică la Astra Giurgiu în 2018.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă ruptura de tendon ahilean și cât durează recuperarea

Deși antrenorul secund al lui CFR Cluj declara la finalul meciului de la Voluntari câștigat cu 1-0 de ardeleni că accidentarea fundașului congolez nu este gravă, declarând că ,,la prima vedere pare a fi grav”, FANATIK a aflat în exclusivitate că situația este mult mai gravă decât se preconiza.

Se pare că tendonul lui Ahile a fost punctul slab și pentru Mike Cestor, iar ruptura acestuia în traducere, presupune o leziune ce afectează partea din spate a piciorului, foarte frecventă la sportivii de performanță care întreprind mișcări aeriene, cum e și cazul fotbalului.

ADVERTISEMENT

Practic, orice discontinuitate a tendonului ahilean, ce survine în urma unor contracții bruște sau a unor activități sportive, poartă numele de ruptură de tendon ahilean, conform doctorului Ion Bogdan Codorean.

Tendonul ahilean inseră mușchii gambei pe călcâi, iar când aceștia se contractă trag tendonul ahilean ridicând călcâiul și coborând partea din față, iar Mike Cestor a suprasolicitat tendonul și dus la ruperea lui, fiind și un jucător care va împlini în câteva luni 29 de ani.

Recuperarea este destul de anevoioasă și depinde foarte mult de tipul și dimensiunea rupturii, dar și de vârsta fotbalistului. Astfel, Cestor nu mai are nicio șansă să mai joace în acest an și cel mai probabil va reveni în play-off pe teren, prin luna martie, mai ales că cel mai probabil va fi nevoie de operație.

ADVERTISEMENT
Tags: