News

Mike Pompeo, secretarul de stat SUA, lansează acuze grave către China: ”Au distrus probe”

22.04.2020 | 23:50
Mike Pompeo secretarul de stat SUA lanseaza acuze grave catre China Au distrus probe
ADVERTISEMENT

Mike Pompeo, secretarul de stat SUA, lansează acuze grave către China în contextul pandemiei de coronavirus care afectează grav întreaga planetă în această perioadă.

Mike Pompeo, secretarul de stat SUA, lansează acuze grave către China: ”Au distrus probe”

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo și-a reluat seria de acuzații grave la adresa oficialilor chinezi privind gestionarea pandemiei de coronavirus. Oficialul american afirmând că Partidul Comunist din China ascunde lumii informații importante care ar putea preveni răspândirea cazurilor.

ADVERTISEMENT

Pompeo a acuzat China că a distrus probe de coronavirus ca parte a unei acoperiri în primele zile ale izbucnirii focarului, iar acest gest a făcut imposibilă urmărirea evoluției acestei boli.

”Chiar și după ce Partidul Comunist a notificat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) cu privire la focarul de coronavirus, China nu a raportat toate informațiile pe care le avea.

ADVERTISEMENT

În schimb, Beijingul a acoperit gradul de periculozitate al acestei boli. Nu a raportat o transmisie susținută de la om la o lună până când a fost în fiecare provincie din China.

Mai mult, i-a cenzurat pe cei care au încercat să avertizeze lumea pentru a opri testarea de noi probe și a distrus mostrele existente”, a declarat Pompeo, conform Financial Times.

ADVERTISEMENT

SUA cere Chinei să permită cercetări în laboratoarele din Wuhan

În ieșirea sa publică de miercuri, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a făcut presiuni asupra Chinei pentru a permite inspectarea laboratoarelor ale căror condiții de securitate îngrijorează Washington-ul, în mijlocul pandemiei globale de COVID-19. “Nu este vorba doar de Institutul de Virologie din Wuhan”, a spus Pompeo.

Mike Pompeo a refuzat să excludă că virusul mortal a apărut dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan. “Trebuie să vă amintiți că aceste laboratoare sunt încă deschise în China, aceste laboratoare conțin agenți patogeni complexi care au fost studiați”, a mai spus oficialul american.

ADVERTISEMENT

SUA este statul cel mai grav lovit de pandemia provocată de virusul chinez. Până miercuri, americanii au raportat peste 830.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 46.700 de morți.

ADVERTISEMENT