Sporturi

Mike Tyson și Evander Holyfield pun la cale meciul deceniului. Trilogie de 165 de milioane de euro

10.01.2021 | 23:34
Mike Tyson si Evander Holyfield pun la cale meciul deceniului Trilogie de 165 de milioane de euro
Mike Tyson și Evander Holyfield pun la cale meciul deceniului. Trilogie de 165 de milioane de euro (hepta)
ADVERTISEMENT

Mike Tyson și Evander Holyfield pun la cale meciul deceniului la categoria grea în box, pentru o trilogie de aproximativ 165 de milioane de euro. Ar reprezenta a treia confruntare dintre cei doi titani ai boxului.

Primele două meciuri s-au desfășurat în 1996 și 1997, ambele câștigate de Holyfield înainte de limită. Prima luptă prin KO, iar a doua prin descalificarea lui Tyson.

ADVERTISEMENT

Mike Tyson a revenit în ring în 2020, atunci când l-a avut drept oponent pe Roy Jones Jr., într-un meci amical, iar Holyfield, inspirat de revenirea marelui său rival visează la o luptă cu el.

Mike Tyson și Evander Holyfield pun la cale meciul deceniului. Trilogie de 165 de milioane de euro

Mike Tyson s-ar afla în fața marii revanșe așteptate de 24 de ani în cazul în care ar accepta să lupte cu Evander Holyfield. Cum vârstă celor doi cumulată ajunge la 112 ani, meciul dintre oricare alți ar fi fost privit drept unul amical, dar nu la fel se vorbește când vine vorba de doi dintre cei mai mari “grei” din istoria boxului.

ADVERTISEMENT

Holyfield a luptat ultima oară în 2011, dar acum și-a reluat antrenamentele special pentru Tyson. A fost singurul boxer din istorie care a reușit două victorii în fața lui Mike Tyson, într-o perioadă în care “Iron” Mike înlănțuia victoriile prin KO.

Cea de-a doua luptă dintre cei doi, din 1997 s-a încheiat controversat, printr-un gest rămas în istoria sportului. Condus pe tabela de punctaj, Tyson i-a mușcat urechea lui Holyfield, iar confruntarea a fost încheiată.

ADVERTISEMENT

Evander Holyfield: “Știu că acest meci va avea loc”

“Oamenii aleg ce ce vor să facă și o fac pentru un motiv, indiferent de care este acela. Dacă este menit să se întâmple, acest meci va avea loc. Pot să vă spun că echipa mea comunica cu cea a lui Mike pentru organizarea acestui meci.

Mă antrenez în continuare pentru această luptă, știu că într-o zi va avea loc și sunt într-o formă bună. Sunt pregătit!”, a declarat legendarul Holyfield.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Holyfield sunt extrem de îngrijorați pentru această provocare a favoritului lor, consideră că boxerul este extrem de uzat fizic iar Tyson s-a întreținut mai bine de-a lungul anilor. Un fan a trimis și un mesaj care să îl pună pe gânduri pe Evander Holyfield: “Anulați meciul, oricând o dramă se poate petrece, vremea lui Evander a trecut de mult”.

ADVERTISEMENT