Premier League

Mikel Arteta, antrenorul dorit de Arsenal, la un pas de o accidentare horror în Everton – Dinamo 1-0! Îţi mai aduci aminte de intrarea de K1 a lui Mihăiţă Pleşan din 2005?! VIDEO

20.12.2019 | 10:49
Mikel Arteta antrenorul dorit de Arsenal la un pas de o accidentare horror in Everton  Dinamo 10 Iti mai aduci aminte de intrarea de K1 a lui Mihaita Plesan din 2005 VIDEO
Mikel Arteta, antrenorul dorit de Arsenal, la un pas de o accidentare horror în Everton - Dinamo 1-0
ADVERTISEMENT

Mikel Arteta este antrenorul dorit de Arsenal, iar fostul internaţional spaniol nu poate uita niciodată cum a fost la un pas de o accidentare horror în Everton – Dinamo 1-0. În urmă cu 14 ani, “câinii” eliminau formaţia antrenată pe atunci de David Moyes, după un 5-1 în “Ştefan cel Mare”, iar noul tehnician al “tunarilor” nu are amintiri prea plăcute de la meciul retur.

Mikel Arteta, viitorul antrenor al lui Arsenal, amintiri neplăcute de la Everton – Dinamo 1-0

Mikel Arteta este prima variantă a oficialilor lui Arsenal, iar ibericul este tot mai aproape de numirea ca antrenor a “tunarilor”. Cu această ocazie, FANATIK rememorează un moment mai puţin plăcut din cariera fostului fotbalist, din timpul meciului Everton – Dinamo 1-0.

ADVERTISEMENT

În minutul 89 al meciului jucat pe “Goodison Park”, Mihăiţă Pleşan a avut o intrare demnă de sporturile de contact la Mikel Arteta. Mijlocaşul lui Everton a rămas inconştient pe gazon, iar medicii au pătruns imediat pe teren pentru a-i acorda primul ajutor. Partida a fost întreruptă minute bune, iar spaniolul a fost scos pe targă şi a ajuns la spital.

The Sun a criticat dur intrarea lui Mihăiţă Pleşan

Intrarea de K1 a lui Mihăiţă Pleşan a umbrit calificarea uluitoare a lui Dinamo, care câştigase manşa tur cu 5-1. A doua zi după meciul retur, The Sun a criticat în termeni duri gestul mijlocaşului formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare. “Arteta s-a prăbuşit pe gazon după o lovitură aeriană îngrozitoare şi feroce provocată de Pleşan”, scriau englezii.

ADVERTISEMENT

Mihăiţă Pleşan şi-a cerut scuze pentru faultul dur şi a susţinut că a greşit din moment ce nu a apreciat bine faza.“Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Când l-am văzut cum se zbate, nu mi-a venit să cred.

A fost un atac întârziat, dar nu l-am lovit eu atât de rău în aer, cât s-a lovit el când a dat cu capul de pământ din cădere. Am greşit că n-am apreciat bine faza şi că l-am pus în pericol. N-am reuşit să ajung la el, pentru că era înconjurat de medici”, a susţinut Mihăiţă Pleşan după meci.

ADVERTISEMENT

Manchester City aşteaptă bani de la Arsenal pentru Mikel Arteta

Mikel Arteta a fost secundul lui Pep Guardiola la Manchester City din 2016, iar campioana Angliei este dispusă să-l lase la Arsenal în schimbul sumei de 2.000.000 de lire sterline. Conform presei din Anglia, oficialii “tunarilor” vor plăti suma, iar spaniolul ar urma să fie prezentat luni.

Freddie Ljungberg, antrenorul interimar al lui Arsenal, va sta pe banca londonezilor şi la meciul cu Everton care se va disputa sâmbătă, de la ora 14:30. Jurnaliştii englezi de la The Sun au anunţat că Mikel Arteta va fi în tribune la partida de pe “Goodison Park”.

ADVERTISEMENT

“Arteta e inteligent, are pasiune, cunoştinţe, dar şi Ljunberg are aceste calităţi. Cred că Arteta are un viitor frumos în antrenorat, a învăţat, cu siguranţă, destule. Va trebui să facă faţă lipsei de experienţă şi va avea nevoie de un staff foarte bun”, spunea recent Arsene Wenger.

Mikel Arteta a început fotbalul la Barcelona şi nu a jucat niciodată pentru naţionala Spaniei

Între 1997 şi 1999, Mikel Arteta şi-a făcut junioratul la Barcelona, reuşind să joace 47 de meciuri pentru echipele C şi B ale catalanilor. În perioada 2001-2002, spaniolul a fost împrumutat la PSG, pentru ca mai apoi să fie vândut la Rangers, unde a jucat până în 2004.

Prima parte a sezonului 2004-2005 a petrecut-o la Real Sociedad, fiind transferat de Everton în iarna lui 2005. Pe “Goodison Park” a evoluat opt sezoane, ca mai apoi să se transfere la Arsenal, unde a jucat între 2012 şi 2016, când s-a retras. Chiar dacă a bifat selecţii la juniori şi la tineret, Mikel Arteta nu a jucat niciodată la naţionala de seniori a Spaniei.

ADVERTISEMENT