Life

Mila Kunis și Ashton Kutcher au strâns 35 de milioane $ pentru Ucraina. Zelenski le-a mulțumit personal: „Ei inspiră lumea”

Volodimir Zelenski, Mila Kunis și soțul actriței, Ashton Kutcher, au avut un apel video. Președintele Ucrainei le-a mulțumit acestora pentru strângerea de fonduri pe care au organizat-o.
21.03.2022 | 13:35
Mila Kunis si Ashton Kutcher au strans 35 de milioane  pentru Ucraina Zelenski lea multumit personal Ei inspira lumea
ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski le-a mulțumit actorilor Mila Kunis și Ashton Kutcher, după ce au strâns aproximativ 35 de milioane de dolari, pentru a sprijini refugiații ucraineni care fug din calea războiului.

Mila Kunis și Ashton Kutcher au strâns 35 de milioane de dolari pentru Ucraina. Volodimir Zelenski le-a mulțumit personal

Mila Kunis și Ashton Kutcher au lansat o campanie de strângere de fonduri pe 3 martie. Scopul a fost susținerea companiilor Flexport și Airbnb din San Francisco. În timp ce compania care transportă marfă asigură provizii refugiaților ucraineni din Europa, Airbnb le oferă gratuit, pe termen scurt, un loc unde să se adăpostească.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean a avut duminică, 20 martie, un apel video cu actorii, în cadrul căruia au discutat despre gestul lor. Pe contul său de Twitter, Volodimir Zelenski le-a mulțumit actriței de origine ucraineană și soțului său pentru că au fost printre primele persoane publice care au reacționat și au sărit în ajutorul țării.

“Au fost printre primii care au răspuns durerii noastre”

„Au fost printre primii care au răspuns durerii noastre. Au strâns deja 35 de milioane de dolari și îi trimit către Flexport și Airbnb pentru a ajuta refugiații. Suntem recunoscători pentru sprijinul lor și impresionați de hotărârea lor. Ei inspiră lumea.”, a scris președintele Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, Zelenski a mai declarat că Ashton și Mila cred sincer în Ucraina și în șansa acestei țări de a câștiga războiul împotriva Rusiei.

„Ei îi ajută pe refugiați prin strângerea de fonduri. Le-am mulțumit în numele poporului nostru, în numele tuturor. Lucrăm pentru ca întreaga lume să ne fie prietenă.”, a spus Zelenski.

ADVERTISEMENT

Mila Kunis și Ashton Kutcher au anunțat, zilele trecute, că și-au atins obiectivul

Joi, cuplul a dezvăluit pe Instagram că și-a atins obiectivul în ceea ce privește strângerea de fonduri. Mila Kunis și Ashton Kutcher au adunat 35 de milioane de dolari pentru refugiații ucraineni, la doar două săptămâni de la lansarea campaniei umanitare.

„Vrem doar să spunem că ne-am atins obiectivul. Peste 30 de milioane de dolari strânși. Peste 65.000 dintre voi au donat.

ADVERTISEMENT

Suntem copleșiți de recunoștință și, chiar dacă problema este departe de a fi rezolvată, efortul nostru colectiv va oferi o aterizare mai blândă atâtor oameni, pe măsură ce se îndreaptă către un viitor incert.”, au spus cei doi actori.

De altfel, Mila Kunis și Ashton Kutcher au adăugat că își propun să strângă până la 40 milioane de dolari și au promis că vor trata fiecare bănuț primit ca și cum ar veni din propriul lor buzunar.

Cei doi nu sunt singurele celebrități care pledează pentru Ucraina. Blake Lively și Ryan Reynolds s-au angajat, la rândul lor, să strângă donații pentru refugiați, iar Gigi Hadid a redirecționat către această cauză veniturile obținute din prezentările de modă, scrie sursa citată anterior.

Joseph Biden, în Europa pentru a discuta problema războiului

Apelul video al lui Zelenski cu Kutcher și Kunis a avut loc în timp ce președintele SUA, Joseph Biden, se pregătește să călătorească în Europa și să discute despre „criza umanitară și a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Biden se va întâlni la Bruxelles cu aliații NATO, liderii G7 și liderii Uniunii Europene, pentru a discuta despre eforturile internaționale de a sprijini Ucraina, în timp ce forțele ruse nu încetează atacurile armate.

Vineri, Biden va vizita Varșovia, unde va avea o întâlnire cu președintele polonez Andrzej Duda. Peste 2 milioane de refugiați au intrat în Polonia din Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, conform ultimelor date oferite de Poliția de Frontieră.

Totodată, reprezentatul Casei Albe a mai spus că Joe Biden, Emmanuel Macron, președintele Franței, cancelarul Olaf Scholz al Germaniei, prim-ministrul Mario Draghi al Italiei și prim-ministrul Boris Johnson al Regatului Unit se vor întâlni într-o videoconferință pentru a discuta răspunsurile lor cu privire la invazia rusă din Ucraina.

Președintele SUA nu va vizita însă țara vecină, chiar dacă a primit o invitație deschisă în acest sens. Datele Națiunilor Unite au arătat joi că aproximativ 3,2 milioane de persoane au fugit în străinătate din Ucraina până acum, în ceea ce a devenit criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Războiul a ajuns în cea de-a 26-a zi. Astăzi, Petr Fiala, prim-ministrul Cehiei, a făcut o declarație referitoare la președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care l-a acuzat că face „crime de război” în Ucraina.

ADVERTISEMENT