Milan a dat undă verde! Îşi vinde giuvaierul dacă nu prinde Champions League

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
22/03/2018, 12:52
Milan a dat undă verde! Îşi vinde giuvaierul dacă nu prinde Champions League

AC Milan a lăsat garda jos în privinţa plecării celui mai valoros jucător din lotul aflat la dispoziţia antrenorului Gennaro Gattuso, puştiul minune dintre buturi, Gigi Donnarumma. Este de acum istorie împotrivirea înverşunată a noii conduceri rossonere de vara trecută, când agentul fotbalistului, puternicul Mino Raiola, a încercat să îl ia de pe San Siro şi să îl ducă fie la Paris, fie la Real Madrid.

Atunci a ieşit mare scandal, iar jucătorul a fost atacat dur de către tifosi, care l-au acuzat de trădare şi ingratitudine, pentru că fără Milan ar ri fost nimeni. Până la urmă Donnarumma s-a ales cu o consistentă mărire de salariu, ajungând la 3,5 milioane euro, iar lucrurile păreau a se fi calmat.

Vara trecută Donnarumma ar fi fost vândut pe o avere

Datele problemei sunt însă acum altele şi nu de bine pentru Milan. Care a investit peste 200 de milioane euro în achiziţii vara trecută, având ca obiectiv calificarea pentru viitoarea ediţie a Champions League. Însă, după o primă parte a sezonului dezastruoasă, cu Vincenzo Montella pe bancă, Milan a rămas mult în urmă şi acum Gennaro Gattuso încearcă din răsputeri să realizeze miracolul, după un parcurs cu adevărat de loc de Champions League.

Însă va fi greu, pentru că Milan ar trebui să meargă în continuare fără greşeală, iar Inter sau Lazio să facă paşi greşiţi. Pentru că totul e doar ipotetic, şefii lui Milan se pune în gardă, în caz că nu intră în Champions League. Şi asta înseamnă să sacrifice un jucător de top, pentru a nu risca dezechilibre financiare. Rezultatul este că Donnarumma a primit undă verde de transfer, mai ales că a fost adus gratis Pepe Reina de la Napoli.

Însă şi pentru Donnarumma va fi mult mai greu să îşi găsească echipă. Conform înţelegerii clauza portarului a fost stabilită la 70 de milioane, iar cu ratarea Champions Legue la 40, dar Raiola vrea un preţ mult mai mare. Agentul consideră că acum portarul lui Milan valorează 80 de milioane, dar întrebarea este cine va da aceşti bani.

 

Închide ×