News

Video. Un miliardar ceh a condus cu 417 km/h pe o autostradă din Germania. Procurorii au deschis o anchetă

Un miliardar ceh este cercetat de procurorii din Germania după ce a condus cu 417 km/h pe o autostradă din orașul Stendal, situat în landul Saxonia-Anhalt.
07.02.2022 | 23:01
Video Un miliardar ceh a condus cu 417 kmh pe o autostrada din Germania Procurorii au deschis o ancheta
Procurorii din Germania anchetează un miliardar ceh. Afaceristul s-a filmat conducând cu 417 km/h. Sursa foto: captură YoYube
ADVERTISEMENT

Pasiunea pentru viteză și caii putere i-ar putea aduce mari probleme cu legea miliardarului ceh Radim Passer.

Acesta s-a filmat în timp ce conducea un Bugatti Chiron, în valoare de 3 milioane de dolari, cu o viteză de 417 km/h pe o porțiune de autostradă dintre Berlin și Magdeburg.

ADVERTISEMENT

Procurorii din Germania anchetează un miliardar ceh. Afaceristul s-a filmat conducând cu 417 km/h

Episodul de viteză a fost filmat în iulie 2021, dar a fost postat abia pe 9 ianuarie 2022. De atunci, acesta a strâns peste 9,1 milioane de vizualizări pe YouTube.

Luni, 7 februarie, Parchetul din Stendal a anunțat că a deschis o anchetă pentru o posibilă ”cursă individuală interzisă”, acuzație formulată atunci când un șofer, potrivit codului penal, ”se deplasează cu o viteză neadaptată şi într-o manieră imprudentă care încalcă grav codul rutier”, scrie site-ul The Local.

ADVERTISEMENT

Codul Rutier din Germania recomandă să nu se depășească viteza de 130 km/h pe autostradă. Miliardarul ceh Radim Passer a depăşit cu mult această limită şi s-a și filmat în acest sens.

”Mulţumim lui Dumnezeu pentru siguranţa şi condiţiile bune care ne-au permis să atingem viteza de 417 km/h!”, descrie Radim Passer filmarea.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai menționat că ”vizibilitatea a fost bună” şi că maşina lui ”are capacităţi de frânare care, din punctul său de vedere, permit o asemenea viteză”.

Ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, a condamnat atitudinea șoferului ceh, menționând că, deși nu există limită de viteză, mașina ar trebui să fie întotdeauna ”sub control”.

ADVERTISEMENT

Alți politicieni au folosit incidentul pentru a argumenta introducerea unei limite legale, inclusiv premierul statului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, care a declarat revistei Spiegel că există ”multe motive întemeiate” pentru a limita viteza pe autostrăzi, inclusiv pentru mediu și siguranță.

Radim Passer, unul dintre cei mai bogați oameni din Cehia

Radim Passer, un afacerist din zona imobiliarelor, are o avere estimată la 308 milioane de dolari și este pe locul 33 în topul celor mai bogate persoane din Cehia, potrivit Forbes.

Mașina pe care a condus-o pe autostrada din Germania, un Bugatti Chiron de circa 3 milioane de euro, are o viteză maximă restricționată oficial de 261 mph – 420 km/h, dar anumite versiuni ale supermașinii de 1.500 CP (cai putere) au fost deblocate pentru a ajunge la peste 300 mph – 483 km/h pe pistele de testare închise.

ADVERTISEMENT
Tags: