News

Un nou turist pe Stația Spațială Internațională. Ce activitate inedită și-a planificat miliardarul în spațiu

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a cumpărat o excursie de 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale. Acesta și-a propus să realizeze o 100 de activități diferite, printre care și jucatul de golf.
08.12.2021 | 19:17
Un nou turist pe Statia Spatiala Internationala Ce activitate inedita sia planificat miliardarul in spatiu
ADVERTISEMENT

Evoluțiile tehnologice din ultimii ani au făcut ca spațiul să devină o destinație tot mai ușor de atins. Scăderea costurilor legate de lansarea rachetelor permite menținerea unui prezențe constante la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

ISS este locul unde au avut loc unele dintre cele mai interesante și importante studii și descoperiri științifice din ultimii ani. De asemenea, a devenit și o destinație turistică populară, rezervată unora dintre cei mai bogați oameni din lume.

ADVERTISEMENT

Cel mai nou turist la bordul Stației Spațiale este Yusaku Maezawa, un miliardar japonez. Acesta este primul turist care se alătură astronauților de la bordul ISS în ultimii ani. Miliardarul urmează să petreacă 12 zile la bordul stației, un pas intermediar către călătoria pe Lună planificată pentru anul 2023, notează BBC.

Maezawa și-a strâns averea din afacerile sale din zona comerțului online. De asemenea, miliardarul este recunoscut pentru trupa punk din care a făcut parte, dar și pentru concursul pe care l-a organizat pentru a-și găsi o prietenă care să îl însoțească în spațiu.

ADVERTISEMENT

Un antrenament riguros pentru a face față condițiilor din spațiu

Călătoria în spațiu la bordul unei rachete este un proces care duce corpul omenesc la limite și pentru care este necesar un antrenament riguros. Miliardarul a explicat că pentru a se pregăti de voiajul în spațiu a trecut printr-o serie de exerciții care să îi crească rezistența.

În postările sale de pe rețelele de socializare, japonezul a arătat cum a dormit pe un pat înclinat, cum a sta în simulatoare care reprodus forțele din timpul lansării sau cum a jucat partide lungi de badminton.

ADVERTISEMENT

O sută de activități de făcut în spațiu

Lansarea a avut loc miercuri la un cosmodrom din Kazahstan. În rachetă, alături de Maezawa s-au aflat cosmonautul rus Alexander Misurkin și producătorul Yozo Hirano, responsabil de documentarea călătoriei în spațiu a miliardarului.

Miliardarul le-a promis urmăritorilor săi de pe rețelele de socializare că își va folosi timpul petrecut la bordul Stației Spațiale Internaționale pentru a realiza o sută de activități de pe o listă propusă chiar de fanii săi.

ADVERTISEMENT

Printre aceste activități se află o serie de lucruri la care ne-am aștepta cu toții: filmarea vieții de zi cu zi la bordul ISS sau prezentarea echipajului de la bordul navei, dar și o serie de activități pe care nu le-am asocia cu spațiul cosmic: golful, joaca cu avioane de hârtie sau baloane de săpun.

Pe lângă detaliile legate de activitățile pe care le va face în spațiu, călătoria miliardarului japonez aduce și o serie de speculații legate de costurile acestei excursii. Unii specialiști din domeniu speculează faptul că Maezawa ar fi plătit în jur de 88 de milioane de dolari pentru această călătorie.

Vizita pe Stația Spațială Internațională ar putea fi prima din mai multe călătorii pe care miliardarul le plănuiește în afara planetei. Acesta vrea să ajungă pe Lună folosind serviciile oferite de către SpaceX, compania lui Elon Musk.

Vestea că Rusia îl va trimite pe miliardarul japonez la bordul ISS a făcut înconjurul lumii și a dat naștere controverselor legate de renașterea turismului spațial rusesc. Cel mai probabil, această decizie vine pe fondul zborurilor făcute de Jeff Bezos și Richard Branson în spațiu și care anunță o nouă eră a acestui tip de turism.

ADVERTISEMENT
Tags: