Sport

Miliardarii de la Al Ahli Saudi au pus ochii pe Edi Iordănescu! Salariu colosal pentru selecționerul României. Exclusiv

Edi Iordănescu a devenit una dintre țintele șeicilor de la Al Ahli Jeddah, formație care va termina probabil pe locul 3 în liga miliardarilor din Arabia Saudită. Salariul pe care i-l pregătesc arabii depășește orice imaginație!
08.05.2024 | 15:45
Miliardarii de la Al Ahli Saudi au pus ochii pe Edi Iordanescu Salariu colosal pentru selectionerul Romaniei Exclusiv
Al Ahli Jeddah forțează pista Edi Iordănescu! Salariu de 5.000.000 de euro anual pentru selecționerul României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Selecționerul României, Edi Iordănescu, are contract cu FRF până la finalul meciurilor naționalei la turneul final continental de luna viitoare, din Germania. Discuțiile dintre Iordănescu și președintele Răzvan Burleanu pentru prelungirea angajamentului nu s-au finalizat încă, deși părțile dau asigurări că Edi va continua la națională și după Euro 2024.

Edi Iordănescu, dorit de miliardarii de la Al Ahli Saudi, unul dintre granzii Arabiei Saudite! Ultimul eșec, cu campioana Al Hilal, a pus capac!

Iordănescu nu a semnat încă un nou angajament ca selecționer al României și pentru că au fost unele aspecte asupra cărora nu a căzut de acord cu Răzvan Burleanu. Este vorba despre obiectivele clare ale noului contract ce s-ar întinde până în 2028, dar și despre unele doleanțe financiare în privința propriului staff.

ADVERTISEMENT

E posibil totuși ca Edi Iordănescu să nu fi semnat încă un nou acord cu FRF și datorită unor semnale pe care le-a primit în privința ofertelor de afară. Asta chiar dacă selecționerul a precizat că prima opțiune o are federația. Dar la fel de adevărat este că, în momentul în care ești pe radarul unor echipe miliardare, stai și analizezi și mai profund întreaga ta situație ca tehnician. Și sportiv, și financiar.

Din informațiile FANATIK, miliardarii de la Al Ahli Saudi au pus ochii pe Edi Iordănescu! Și vorbim despre unul dintre numele cele mai grele din noul El Dorado al fotbalului mondial. Al Ahli tocmai a pierdut și derby-ul cu campioana Al Hilal, este pe locul 3 în Arabia Saudită, și termină la o distanță uluitoare de Al Hilal (acum sunt 31 de puncte) și de Al Nasr Riad, echipa lui Cristiano Ronaldo (18 puncte)!

ADVERTISEMENT

Este o umilință prea mare pentru șeicii de la Al Ahli, motiv pentru care au decis că trebuie să dea restart pentru sezonul următor. Mai ales că au investit sute de milioane de euro în transferuri de 5 stele vara trecută, iar neamțul Matthias Jaissle, 36 de ani, nu a fost o alegere inspirată pentru banca tehnică. Șeful noului proiect ar putea fi Edi Iordănescu, actualul selecționer al României!

Salariu colosal pentru Edi Iordănescu la Al Ahli Saudi! 5.000.000 de euro anual ca să-i antreneze pe Firmino, Mahrez sau Kessie!

Ceea ce pune pe gânduri orice om în situația lui Edi Iordănescu este salariul care l-ar aștepta la formația din Jeddah. FANATIK a aflat că arabii au dat de gând să pună la bătaie 5 milioane de euro anual pentru selecționerul României! Într-adevăr, un salariu care te lasă fără aer!

ADVERTISEMENT

Pentru cei de la Al Ahli Saudi nu ar fi totuși vreo sumă care să-i afecteze prea tare. Au investit bani grei ca să creeze un lot cotat în acest sezon la peste 160 de milioane de euro. Și nu este nici cel mai valoros lot din istoria clubului! Ca să realizăm ce jucători ar putea antrena Edi Iordănescu, să aruncăm rapid o privire pe cele mai tari transferuri.

S-au plătit 35 de milioane de euro pentru Ryan Mahrez de la Manchester City, 30 de milioane de euro pentru stoperul Romei, Roger Ibanez și alte 30 pentru vedeta de 21 de ani a Celtei Vigo, Gabi Veiga! Putem adăuga aici 27,2 milioane pe francezul Saint-Maximin de la Newcastle, 18,5 milioane pe Edouard Mendy, portarul de la Chelsea, sau 12,5 milioane de euro pe Franck Kessie de la Barcelona. Vestea bună pentru conturile șeicilor: Firmino, vedeta lui Liverpool, a venit liber de contract! De salariile lor nu mai amintim în textul de față…

ADVERTISEMENT

Contra a fost aproape să ia titlul în Arabia Saudită în 2021, acum antrenează Damac. Balaci, Olăroiu, Pițurcă, Șumudică sau Reghecampf au fost și ei aici

O să vedem ce șanse sunt ca Edi Iordănescu să ia drumul Arabiei Saudite sau să continue pe banca naționalei și după Euro. Decizia e la el și depinde de ce-și dorește mai mult selecționerul. Saudiții sunt deciși să rupă toate barierele în ultimii ani, iar antrenorii români sunt pe lista lor de priorități.

În 2021, Cosmin Contra a ratat într-un mod incredibil titlul cu Al Ittihad Jeddah, cealaltă formație din oraș. Contra a plecat atunci, dar s-a întors în actualul sezon la Damac, formație cu care și-a îndeplinit obiectivul. Tot în acest sezon a fost și Reghecampf la Al Tai. De-a lungul anilor, în Arabia Saudită au mai antrenat Ilie Balaci, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă, Marius Șumudică, Mirel Rădoi sau Daniel Isăilă.

  • 20.000 de euro lunar este actualul salariu al lui Edi Iordănescu la naționala României
  • 6 jucători români au activat în actualul sezon în Arabia Saudită: Stanciu la Damac, Burcă și Florin Tănase la Al Akhdoud, Cordea la Al Tai, Tătărușanu la Abha și Toșca la Al Riad
ADVERTISEMENT