Sport

Miliardarii de la Newcastle și-au găsit antrenor. Eddie Howe este noul manager al „coțofenelor”: „E o șansă incredibilă!”

Refuzată de mai mulți antrenori, Newcastle și-a găsit în sfârșit un manager care să încerce salvarea de la retrogradare.
08.11.2021 | 17:49
Miliardarii de la Newcastle siau gasit antrenor Eddie Howe este noul manager al cotofenelor E o sansa incredibila
Refuzată de mai mulți antrenori, Newcastle și-a găsit în sfârșit un manager care să încerce salvarea de la retrogradare. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-11-2021
15:48

Eddie Howe, prezentat oficial la Newcastle

Este oficial! Eddie Howe este noul manager al lui Newcastle. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a semnat un contract valabil până în iunie 2024 cu gruparea de pe St. James’ Park.

„Este o mare onoare să devin antrenorul unui club atât de important, cu o istorie atât de bogată precum Newcastle United. E o zi în care eu și familia mea suntem mândri. Este o șansă incredibilă, dar avem mult de muncă. Abia aștept să ajung la terenul de antrenament și să lucrez cu jucătorii.

Vreau să le mulțumesc propietarilor că mi-au dat această șansă și se le mulțumesc suporterilor pentru primirea incredibilă care mi-au făcut-o. Abia aștept să pornim împreună în această aventură”, a declarat Eddie Howe, pentru site-ul lui Newcastle.

Clubul din nordul Angliei a fost preluat la începutul lunii de prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, pentru peste 350 de milioane de euro.

Noul patron a decis îndepărtarea lui Steve Bruce și a încercat să aducă nume mari la echipă, însă s-a văzut nevoit să aleagă o varinată de compromis.

ADVERTISEMENT

Newcastle și-a ales noul antrenor

S-au vehiculat mai multe nume importante de manageri care ar putea să o preia pe Newcastle, însă doar două au fost cu adevărat în cărți. Este vorba de Brandan Rodgers și Unai Emery, dar ambii au decis să rămână la actualele lor echipe, Leicester City, respectiv, Villarreal.

În aceste condiții, noua conducere a ”coțofenelor” s-a văzut nevoită să caute alte piste. Acum, Sky Sports anunță că s-a ajuns la o înțelegere de principiu cu Eddie Howe, fostul manager de la Bournemouth și Burnley.

ADVERTISEMENT

Cele două părți au purtat negocieri în această săptămână și tehnicianul de 43 de ani și-a dat acordul să vină la Newcastle United, urmând să semneze un contract valabil pe doi ani și jumătate.

Eddie Howe nu a mai antrenat din vara lui 2020

Proprietarii lui Newcastle au fost impresionați de modul în care Eddie Howe și-a prezentat planurile de viitor pe care le are cu echipa, precum și de atenția sa la nivel de detalii și de cercetare.

ADVERTISEMENT

Urmează ca tehnicianul să-și aleagă staff-ul alături de care va lucra, însă, mai mult ca sigur, nu se va afla pe banca tehnică la întâlnirea din deplasare cu Brighton, din etapa a 11-a din Premier League, care se va disputa sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 19:30.

Eddie Howe nu a mai antrenat nicio echipă din vara anului 2020, atunci când a plecat de la Bournemouth, după retrogradarea echipei din Premier League. El a stat timp de opt ani pe banca tehnică a celor de la Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Se anunță o campanie de transferuri impresionantă

Newcastle United este pe penultimul loc în Premier League după disputarea a 10 etape, cu doar patru puncte acumulate și fără victorie. Leeds, prima formație aflată deasupra liniei are 10 puncte.

Presa engleză a dezvăluit că unul dintre managerii doriți de conducătorii ”coțofenelor” a fost Brendan Rodgers, dat tehnicianul celor de la Leicester City  ar fi refuzat din start oferta considerând că proiectul de acolo nu este unul de anvergură.

Fondul de investiţii din Arabia Saudită a primit o primă veste bună după ce a achiziţionat-o pe Newcastle United. În iarnă, datorită managementului lui Mike Ashley, arabii vor putea cheltui 200.000.000 de lire sterline pe noi jucători, fără să încalce fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT