Sport

Miliardarul Bernie Ecclestone, arestat într-un aeroport din Brazilia. „Părintele” F1 este acuzat de port ilegal de armă

Bernie Ecclestone, miliardarul în vârstă de 91 de ani ce deține drepturile TV în Formula 1, a fost arestat temporar pe un aeroport din Brazilia. Polițiștii au descoperit asupra lui o armă de foc.
26.05.2022 | 18:39
Miliardarul Bernie Ecclestone arestat intrun aeroport din Brazilia Parintele F1 este acuzat de port ilegal de arma
Bernie Ecclestone a fost reținut pe un aeroport din Brazilia pentru port liegal de armă de foc. Sursa foto: Alexis Réau/L'Équipe
ADVERTISEMENT

Fostul șef din Formula 1, Bernie Ecclestone, a fost arestat, miercuri seară, de poliția vamală a unui aeroport din Brazilia. Britanicul a încercat să urce la bordul unui avion având asupra lui un pistol.

Bernie Ecclestone nu a putut justifica prezența armei de foc din bagaje

Polițiștii brazilieni au intrat în alertă imediat ce un control de rutină cu raze X a relevat prezența unei arme de foc în bagajul miliardarului Bernie Ecclestone.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii l-au oprit pe magnatul britanic să urce la bordul unui avion privat, cu destinația Elveția. Ecclestone a fost supus unui control amănunțit și a trebuit să dea explicații polițiștilor.

Evenimentul s-a petrecut miercuri seară, pe aeroportul Viracopos din Campinas, o localitate din statul Sao Paulo din Brazilia.

ADVERTISEMENT

Bernie Ecclestone le-a spus polițiștilor că arma este a lui, dar că nu știa că aceasta se află în bagaj. Pentru că nu a putut prezenta documente care să ateste că arma este a lui, afaceristul a fost arestat temporar.

Lucrurile s-au calmat și fostul șef din Formula 1 a plătit o cauțiune pentru a-și putea continua voiajul spre Țara Cantoanelor, notează L’Equipe, fără să menționeze suma plătită de britanic.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 91 de ani, Ecclestone este cunoscut drept ”părintele” modern al Formulei 1. A fost director executiv, aproape 40 de ani, al companiei care a administrează ”Marele circ”, așa cum mai este cunoscut circuitul mondial de F1.

Ecclestone s-a retras din Formula 1 în 2017, dar continuă să dețină drepturile comerciale. 3,5 miliarde de euro este averea britanicului.

ADVERTISEMENT

Bernie Ecclestone a fost implicat pentru o scurtă vreme și în fotbal. Alături de partenerul lui Flavio Briatore a deținut gruparea de ligă secundă Queens Park Rangers.

ADVERTISEMENT