News

Miliardarul Bill Gates, avertismentul despre COVID-19 care sperie întreaga lume. ”Nici nu am văzut ce e mai rău. Sunt șanse să apară o variantă mult mai puternică”

Miliardarul Bill Gates a lansat un avertisment despre COVID-19 care sperie întreaga lume. Pandemia de coronavirus ar putea fi departe de final și omenirea trebuie să stea în gardă
07.05.2022 | 20:08
Miliardarul Bill Gates avertismentul despre COVID19 care sperie intreaga lume Nici nu am vazut ce e mai rau Sunt sanse sa apara o varianta mult mai puternica
Miliardarul Bill Gates, avertismentul despre COVID-19 care a speriat întreaga lume. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miliardarul Bill Gates nu a ezitat o clipă și a lansat un avertisment pentru întreaga lume. Întrebat despre COVID-19, acesta a transmis că pericolul nu a trecut deloc și pandemia încă există.

Bill Gates, semnal de alarmă despre coronavirus

Mai mult decât atât, Bill Gates a spus că ar putea exista încă o variantă care este „și mai transmisivă și chiar mai puternică”. „Nici nu am văzut ce e mai rău”, a mai zis acesta.

ADVERTISEMENT

Culmea, Gates a zis că nu-și dorește să devină o „voce a nenorocirii”, doar că, riscul apariției unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”.

Cofondatorul și filantropul Microsoft a spus că, deocamdată, lumea este prinsă în evenimentul din Ucraina. Gates a solicitat totuşi liderilor mondiali să nu piardă din vedere criza de sănătate.

ADVERTISEMENT

Acesta a cerut investiții mai mari pentru a preveni viitoarele pandemii. „Mi se pare nebunesc că am putea să nu privim această tragedie și să nu facem, în numele cetățenilor lumii, aceste investiții”, a mai zis Gates.

Bill Gates a spus că „suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, miliardarul a adăugat că “sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor”.

„Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent?”, a mai zis Gates.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Bill Gates a avertizat într-o discuție din 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni.

ADVERTISEMENT