ADVERTISEMENT
News

Miliardarul Elon Musk a inventat „cyberporc-ul”! Animalul are un cip implantat în creier

Autor: Alexandru Năstase | 29.08.2020 | 09:52
Miliardarul Elon Musk a inventat „cyberporc-ul”! Animalul are un cip implantat în creier
Elon Musk finanțează diverse cercetări. Sursa foto - hepta.ro

Miliardarul Elon Musk a inventat „cyberporc-ul” și a împins din nou limitele științei. Acesta a prezentat un animal care are implantat în creier un procesor ce permite comunicarea între corp și computer.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un porc pe nume Gertrude. Acesta trăiește de două luni de zile cu implantul de dimensiunea unei monede.

Trebuie specificat că microcipul are fire foarte mici, mai subțiri decât un fir de păr, care sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri.

ADVERTISEMENT

A fost inventat „cyberporc-ul”

Interesant este că prototipul doar citește semnalele cerebrale. Cu toate acestea, Elon Musk își dorește ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction.

Vorbim despre lucruri absolut fabuloase – purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri.

ADVERTISEMENT

„Avem un porc sănătos și fericit, inițial timid, dar foarte energic. Are implantul de două luni”, a spus miliardarul Musk.

Fondată de Musk în 2016, Neuralink și-a propus încă din începuturi să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman.

ADVERTISEMENT

Compania vrea să facă lucrul acesta pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.

În cele din urmă, obiectivul final este realizarea unei fuziuni între umanitate şi inteligenţă artificială. „Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme”, a spus Musk, menţionând afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!