News

Miliardarul Jeff Epstein ar fi forțat o minoră să întrețină relații sexuale cu prințul Andrew în urmă cu 20 de ani

01.08.2020 | 14:52
Miliardarul Jeff Epstein ar fi fortat o minora sa intretina relatii sexuale cu printul Andrew in urma cu 20 de ani
ADVERTISEMENT

Miliardarul american Jeff Epstein ar fi încercat să strângă informații compromițătoare despre prințul Andrew, fiul cel mai  al reginei Marii Britanii, forțând o minoră să întrețină relații sexuale cu acesta. Informația este cuprinsă într-un  proces în care victima l-a dat în judecată pe Epstein, scrie The Guardian.

Potrivit documentelor date publicității de un tribunal din New York, presupusa întâlnire ar fi avut loc pe insula privată a lui Jeff Epstein din Insulele Virgine. Miliardarul i-ar fi cerut Virginiei Roberts Giuffre, pe atunci  minoră, ”să-i ofere prințului orice-i  cere și să-i dea apoi detalii legate de abuzul sexual”.

ADVERTISEMENT

Epstein ar fi traficat fata unor persoane cu influență pentru a le intra în grații pentru  câștiguri financiare, personale, politice sau de afaceri,  precum  și pentru  a obține informații care putea fi folosite în scop  de șantaj.

Prințul Andrew, acuzat că  ar fi participat la orgii organizate de Epstein

Printre aceste persoane s-au aflat ”politicieni americani proeminenți, oameni de afaceri  influenți, președinți străini, un bine cunoscut prim-miniștru și alți  lideri mondiali”.

ADVERTISEMENT

Documentele fac parte dintr-un  dosar civil din 2015 prin care  Giuffre, acum în vârstă de 36 de ani, l-a acuzat pe Epstein și pe fosta lui  iubită Ghislaine Maxwell de abuz sexual. Giuffre pretinde că a fost forțată să facă sex și  cu  prințul Andrew.

Documentele au fost făcute publice după ce avocații lui  Maxwell au încercat să le țină secrete și arată că  prințul Andrew ar fi făcut lobby pe lângă  autoritățile americane ca Epstein să beneficieze de un proces favorabil în cazul în care acuzațiile ar fi intrat în atenția procurorilor.

ADVERTISEMENT

O curte de apel federală  a afirmat în 2019 că aceste acuzații trebuie tratate cu foarte mare grijă. Acuzațiile nu sunt  totuna cu faptele, este o premisă esențială după care funcționează justiția.  Să vedem dacă aceste acuzații rămân în picioare”, a declarat un prieten al prințului Andrew.

În ce privește acuzațiile de lobby în  folosul lui  Epstein, prietenul prințului a spus: ”Acuzația  asta este o minciună sfruntată. Fără doar și poate”.

ADVERTISEMENT

În dosarul civil din 2015, mai sunt parte alte două victime ale lui Epstein, iar avocații lor caută să obțină documente despre eforturile lui Epstein de a convinge autoritățile să-i acorde termeni pentru o înțelegere mai favorabilă sau chiar să nu fie pus sub acuzare, inclusiv despre demersurile făcute în numele său de către prințul Andrew și fostul profestor de drept de la Harvard Alan Dershowitz.

Avocații  celor două fete susțin că în documentele din proces încă nedate  publicității se arată Giuffre a fost forțată să facă sex cu fiul reginei Elisabeta II-a  în  trei ocazii: la o orgie pe insulă, la apartamentul din Londra al lui  Maxwell și la New York.

Virginia Roberts Giuffre ar fi fost racolată de către Ghislaine Maxwell în 1999, când avea 15 ani. Epstein a ținut-o ca sclavă sexuală între 1999 și 2002, înainte ca fata să fugă în altă țară.

Epstein s-a sinucis anul trecut în închisoare înainte de începerea procesului în care era acuzat de trafic de persoane. Maxwell a fost recent arestată pentru că ar fi racolată cel puțin trei fete, dintre care una de numai 14 ani, pentru a fi abuzate de Epstein în anii 90. Procesul lui Maxwell urmează să înceapă la New York.

ADVERTISEMENT