News

Miliardarul român în Bitcoin, Mircea Popescu, găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu singurul român care ar fi deținut un milion de Bitcoini s-a înecat.
28.06.2021 | 17:14
Miliardarul roman in Bitcoin Mircea Popescu gasit mort in Costa Rica
Miliardarul român în Bitcoin, Mircea Popescu, găsit mort în Costa Rica. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unul dintre veteranii industriei crypto, Mircea Popescu s-a înecat în urmă cu câteva zile în Costa Rica, susține U.Today. O publicație costaricană a anunțat că un turist în vârstă de 43 de ani a murit.

Deși inițial s-a crezut că este vorba despre un turist polonez jurnaliștii scriu că este vorba despre milionarul român, Mircea Popescu.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a declarat în trecut că este singurul om care a avut un milion de Bitcoini. Potrivit prețului de astăzi, un milion de criptomonede înseamnă peste 34 de miliarde de dolari.

Miliardarul român în Bitcoin, Mircea Popescu, găsit mort în Costa Rica

Românul ar fi fost găsit înecat pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas din Costa Rica, pe data de 23 iunie. Anunțul a fost făcut inițial de Tuur Demeester, un investitor în astfel de monede. Și U.Today susține că este vorba despre milionarul român.

ADVERTISEMENT

De asemenea știrea a fost confirmată și de dezvoltatorul web Diana Coman în cadrul blogului pe care îl moderează.

“Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă știrea se dovedește a fi adevărată, o mulțime de Bitcoini ar putea fi pierduți pentru totdeauna, iar piața ar putea primi o lovitură serioasă”, a spus și John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Mircea Popescu

Mircea Popescu a fost un antreprenor și unul dintre primii adepți ai criptomonedei Bitcoin.  Acesta a crescut la Cluj, dar a trăit în Statele Unite, Egipt, Mexic și Costa Rica.

Acesta a susținut în repetate rânduri că este singura persoană din lume care a deținut un milion de Bitcoin. Totuși, această informație nu a fost crezută de multă lume și nici nu poate fi probată. În cazul în care ar fi adevărat, 1 milion de astfel de monede valorează peste 34 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În anul 2008, a lansat un blog Trilema. Din 2012 a început să scrie despre criptomonede și Bitcoin. Apoi a fondat unul dintre primele servicii de tranzacționare prietenoase Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC din SUA.

În anul 2014 a plătit toate facturile non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuabililor săi pentru „abordarea de securitate limitată”.

Liderul OpenBSD, Theo de Raadt, a spus că acest sistem de operare ar fi întrerupt într-adevăr operațiunile dacă finanțarea nu ar fi putut fi asigurată.

ADVERTISEMENT