Life

Miliardarul Wolfgang Porsche vrea să divorțeze de soția bolnavă. Ce afecțiune are femeia

Miliardarul Wolfgang Porsche, în vârstă de 79 de ani, vrea să divorțeze de soția bolnavă, Claudia. Afecțiunea cu care se confruntă aceasta.
21.03.2023 | 09:54
Miliardarul Wolfgang Porsche vrea sa divorteze de sotia bolnava Ce afectiune are femeia
Wolfgang Porsche și Claudia sunt împreună din 2007. Sursa foto: Bunte
ADVERTISEMENT

Miliardarul Wolfgang Porsche, ajuns la vârsta de 79 de ani, anunță că vrea să divorțeze de Claudia (74 ani), a treia lui soție. Decizia a luat-o în contextul în care femeia este grav bolnavă. Wolfgang Porsche și Claudia sunt împreună din 2007, iar în 2019 au ajuns și în fața altarului.

Wolfgang Porsche vrea să divorțeze de Claudia, soția lui bolnavă

Magnatul auto a invocat drept motiv imposibilă conviețuirea ca soț alături de Claudia Porsche, care suferă de o afecțiune similară demenței, relatează tabloidul german Bild. Patru menajere o îngrijesc pe soția miliardarului, mutată cu fiica ei, de doi ani.

ADVERTISEMENT

Claudia Porsche ar trăi în propria sa lume și se deplasează cu dificultate. Multe lucruri nu le mai conștientizează, dar s-ar declara fericită și mulțumită în ”lumea” de care este înconjurată. Toate acestea, mai exact, l-ar fi determinat pe Wolfgang să își dorească să divorțeze.

Înainte de a o cunoaște pe Claudia, Wolfgang Porsche a mai avut două mariaje. Din acestea au rezultat copii, respectiv un fiu și o fiică din prima căsătorie și doi fii din a doua, cu Susanne Bresser. De aceasta a divorțat în 2008.

ADVERTISEMENT

Cine este Wolfgang Porsche

Wolfgang Porsche este președinte al consiliilor de supraveghere ale Porsche AG și Porsche Automobil Holding SE și membru în consiliile de supraveghere Volkswagen și Audi, iar prin prisma acestor funcții, ar fi reușit până la cei aproape 80 de ani să aibă active de 47, 8 miliarde de dolari, la care se adaugă profituri de 5, 4 miliarde de dolari. Astfel, este și unul dintre cei mai bogați oamenii ai planetei.

Wolfgang Porsche s-a născut în Austria, pe 10 mai 1943 și provine dintr-o familie înstărită. Este mezinul familiei lui Ferry Porsche, cel care în anul 1930 a pus bazele mărcii sport din Stuttgart, Germania. Încă din copilărie, Wolfgang a fost ”instruit” despre cum să devină bogat.

ADVERTISEMENT

”De fapt, m-am născut în Stuttgart, dar ne-am mutat la scurt timp după nașterea mea. Mi-am petrecut o parte din copilărie aici, jucându-mă de-a v-ați ascunselea cu frații și verii mei pe pajiști și lângă pârâu.

A fost minunat. Când tatăl meu era pe moarte, el a aranjat totul, mai puțin ce să facă cu casa.Au existat propuneri ciudate din partea familiei de a transforma Schuettgut într-o casă de oaspeți pentru familie sau într-o unitate similară.

ADVERTISEMENT

Nu puteam suporta să mă gândesc la asta. În cele din urmă, l-am preluat pentru a putea fi întreținut ca un complex de familie. De asemenea, știam cât de mult îl iubea tatăl meu pe Schuettgut ”, a declarat Wolfgang Porsche într-un interviu pentru Automobilwoche, relatează Automotive News Europe.

ADVERTISEMENT