Sport

Miliardele lui Newcastle se refuză! Primul antrenor care spune pas posibilității de a prelua banca „coțofenelor”

Newcastle îi caută înlocuitor lui Steve Bruce după ce a devenit cel mai bogat club din lume. Brendan Rodgers nu este cu siguranță unul dintre ei.
14.10.2021 | 09:44
Miliardele lui Newcastle se refuză! Primul antrenor care spune pas posibilității de a prelua banca „coțofenelor”
Newcastle se refuză! Primul antrenor care spune pas posibilității de a prelua banca „coțofenelor”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Brendan Rodgers (48 de ani) o pregătește din 2019 pe Leicester, club pe care l-a menținut în elita fotbalului din Anglia. Sezonul trecut, cu managerul nord-irlandez pe bancă, „vulpile” au terminat pe locul 5 în Premier League.

Fostul tehnician la Watford, Reading, Swansea, Liverpool și Celtic, Rodgers a intrat acum în atenția lui Newcastle United, care a devenit cel mai bogat club din lume după ce clubul a fost preluat de Mohammed Bin Salman. Cotidianul dailymail.co.uk anunță însă că antrenorul lui Leicester ar refuza din start să o preia pe Newcastle.

Conform jurnaliștilor britanici, nord-irlandezul așteaptă să îl înlocuiască la Manchester City pe Pep Guardiola, care va renunța la banca tehnică a „cetățenilor” după ce își va termina mandatul, în iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Brendan Rodgers o refuză pe Newcastle United! Antrenorul așteaptă să îi ia locul la City lui Guardiola

Sursele celor de la dailymail.co.uk susțină că managerul „vulpilor” este pe lista scurtă a succesorilor lui Pep Guardiola la finalul sezonului 2022-2023. Nu este prima dată când „cetățenii” își manifestă interesul pentru Rodgers, care a fost dorit pe Ettihad și în 2013, ca înlocuitor pentru Roberto Mancini.

Se speculează însă că noii șefi ai lui Newcastle l-ar fi inclus deja printre favoriții care să îi ia locul pe banca tehnică lui Steve Bruce. Nord-irlandezul n-ar vrea să dea însă curs ofertei pentru a nu scădea în ochii boss-ului de la City, șeicul Mansour.

ADVERTISEMENT

Brendan Rodgers a impresionat sezonul trecut nu doar în campionat cu Leicester. „Vulpile” au cucerit Cupa Angliei cu nord-irlandezul la timonă. Se aude însă că în prezent, managerul ar avea câteva nemulțumiri în ceea ce privește politica clubului, mai ales neimplicarea sa în transferuri.

Sportsmail susține că nici soția sa nu se mai simte confortabil în Leicester, aceasta dorind o revenire a familiei în Nord-Vestul Angliei.

ADVERTISEMENT

Acest lucru ar fi posibil dacă Rodgers va da curs unei eventuale oferte venite din partea lui Manchester City. Pep Guardiola a anunțat deja că va renunța la funcția de manager în vara lui 2023, atunci când îi expiră contractul.

Manchester City l-a mai vrut o dată pe Rodgers

Șefii campioanei Angliei se gândesc deja la înlocuitorul catalanului. Dilema este dacă aceștia vor opta din nou pentru un antrenor cu nume mare sau pentru unul autohton, care să suplinească plecarea lui Pep. Evident, Rodgers, după cum cred și șeicii lui City, face parte din a doua categorie.

ADVERTISEMENT

City l-a dorit pe Rodgers încă din 2009, în staff-ul tehnic al noului antrenor de atunci, Roberto Mancini. Italianul s-a opus însă, iar la echipă au ajuns David Platt și Bryan Kidd. Interesul „cetățenilor” a revenit în 2013, atunci când Mancini și-a încheiat mandatul la Manchester.

Momentan, Leicester nu traversează cea mai bună perioadă în campionat. Este pe locul 13 în clasamentul din Premier League, iar cupele europene par un vis îndepărtat. Nu este o misiune deloc ușoară pentru Brendan Rodgers, care trebuie să redreseze echipa dacă vrea să rămână în atenția cluburilor mari din Anglia.

ADVERTISEMENT
  • Cupa Angliei și Supercupa Angliei sunt trofeele pe care le-a câștigat Brendan Rodgers în 2021 cu Leicester City
  • 30 iunie 2025 este data la care expiră înțelegerea dintre „vulpi” și managerul nord-irlandez
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik