News

Milioane de elevi au început școala în fața televizorului. Au murit peste 60.000 de oameni de coronavirus în această țară

25.08.2020 | 12:31
Milioane de elevi au inceput scoala in fata televizorului Au murit peste 60000 de oameni de coronavirus in aceasta tara
ADVERTISEMENT

Aproximativ 30 de milioane de elevi din Mexic au început școala în fața televizorului. Copiii s-au intors luni la cursuri prin intermediul lecțiilor difuzate de posturi de televiziune și de radio.

Este o măsură necesară în condițiile în care pandemia, provocată de virusul Sars-Cov-2, a scăpat de sub control.

ADVERTISEMENT

Aceste reguli sunt propuse pentru elevii din ciclul primar și secundar din învățământul public, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

Mexicanii fac școala în fața televizorului

Potrivit guvernului, aceste reguli vor fi impuse până când condițiile sanitare vor permite revenirea în școli. Unitățile private sunt obligate, la rândul lor, să ofere posibilitatea copiilor de a face cursuri la distanță.

ADVERTISEMENT

“In pofida pandemiei, a durerii si a suferintelor pe care le-a provocat si pe care, din pacate, continua sa le provoace, suntem (…) in picioare”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador înainte de începerea anului școlar.

Mexicul se află într-o situație critică. De câteva luni virusul își face de cap și autoritățile nu reușesc să mai amelioreze starea generală. Țara este cuprinsă de panică și oamenii sunt furioși.

ADVERTISEMENT

Ținutul aztecilor și al mayașilor este plin de istorie și însemnătate. Mexicul are o țară cu 128 de milioane de locuitori. A înregistrat 60.480 de decese provocate de COVID-19 și ocupă locul al treilea la nivel mondial. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

În România s-a încercat o variantă de educație online în primele luni după apariția virusului. Rezultatele au fost neclare, existând și voci care au blamat acest program.

ADVERTISEMENT

Aia nu a fost şcoală pentru că depindea de părinte dacă lecţiile primite pe Whatsapp vor fi făcute şi dacă vor fi suplimentate de activităţi organizate de părinte. Dintre cele trei scenarii, ţinând cont şi de evoluţia ascendentă a pandemiei şi de solicitarea expresă a tuturor reprezentanţilor a reprezentanţilor părinţilor, singurul scenariu care se profilează este educaţia mixtă, alternarea prezenţei elevilor în spaţiul şcolar în grupuri mici cu lecţiile predate online“, a declarat George Roman, Director Advocacy în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii

 

ADVERTISEMENT
Tags: