ADVERTISEMENT
News

Milioane de elevi au început școala în fața televizorului. Au murit peste 60.000 de oameni de coronavirus în această țară

Autor: Robert Cristea | 25.08.2020 | 12:31
Milioane de elevi au început școala în fața televizorului. Au murit peste 60.000 de oameni de coronavirus în această țară
24 August 2020, Milioane de elevi au început școala în fața televizorului. Au murit peste 60.000 de oameni de coronavirus în această țară. Sursa Foto: Hepta.ro

Aproximativ 30 de milioane de elevi din Mexic au început școala în fața televizorului. Copiii s-au intors luni la cursuri prin intermediul lecțiilor difuzate de posturi de televiziune și de radio.

ADVERTISEMENT

Este o măsură necesară în condițiile în care pandemia, provocată de virusul Sars-Cov-2, a scăpat de sub control.

Aceste reguli sunt propuse pentru elevii din ciclul primar și secundar din învățământul public, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

ADVERTISEMENT

Mexicanii fac școala în fața televizorului

Potrivit guvernului, aceste reguli vor fi impuse până când condițiile sanitare vor permite revenirea în școli. Unitățile private sunt obligate, la rândul lor, să ofere posibilitatea copiilor de a face cursuri la distanță.

“In pofida pandemiei, a durerii si a suferintelor pe care le-a provocat si pe care, din pacate, continua sa le provoace, suntem (…) in picioare”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador înainte de începerea anului școlar.

ADVERTISEMENT

Mexicul se află într-o situație critică. De câteva luni virusul își face de cap și autoritățile nu reușesc să mai amelioreze starea generală. Țara este cuprinsă de panică și oamenii sunt furioși.

Ținutul aztecilor și al mayașilor este plin de istorie și însemnătate. Mexicul are o țară cu 128 de milioane de locuitori. A înregistrat 60.480 de decese provocate de COVID-19 și ocupă locul al treilea la nivel mondial. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În România s-a încercat o variantă de educație online în primele luni după apariția virusului. Rezultatele au fost neclare, existând și voci care au blamat acest program.

Aia nu a fost şcoală pentru că depindea de părinte dacă lecţiile primite pe Whatsapp vor fi făcute şi dacă vor fi suplimentate de activităţi organizate de părinte. Dintre cele trei scenarii, ţinând cont şi de evoluţia ascendentă a pandemiei şi de solicitarea expresă a tuturor reprezentanţilor a reprezentanţilor părinţilor, singurul scenariu care se profilează este educaţia mixtă, alternarea prezenţei elevilor în spaţiul şcolar în grupuri mici cu lecţiile predate online“, a declarat George Roman, Director Advocacy în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!