News

Milioane de români vor fi afectați. Orange și-a anunțat deja clienții. Se pregătește Vodafone

Schimbări importante pentru milioane de utilizatori de net în Roaming. Orange a făcut deja primul pas, urmează Vodafone.
29.01.2023 | 10:10
Milioane de romani vor fi afectati Orange sia anuntat deja clientii Se pregateste Vodafone
Schimbări importante pentru milioane de utilizatori de net în Roaming. Orange a făcut deja primul pas, urmează Vodafone. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Milioane de români vor fi afectați. Orange și-a anunțat deja clienții. Se pregătește Vodafone. Singurii care mai oferă această opțiune majoră sunt cei de la Telekom Mobile, însă nu pentru o perioadă foarte lungă.

Schimbări importante pentru milioane de utilizatori de net în Roaming. Orange a făcut deja primul pas, urmează Vodafone

Orange, care este liderul pieței locale de telecom, a anunțat că serviciul Roaming a suferit modificări. Mai exact, de acum înainte nu mai poți comunica de pe numărul tău de telefon atunci când ești în străinătate pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii au fost deja notificați că perioada acestei extraopțiuni va fi mai mică. Asta înseamnă că va scădea la o valabilitate de 21 de zile pentru toți clienții cu cartele preplătite, fiind vorba de opțiunea achitată cu 12 euro.

„Din 09.02.2023, opţiunea de 12 euro credit cu roaming SEE va fi valabilă 21 de zile”, este anunțul făcut de compania de telefonie mobilă Orange, scrie zf.ro.

ADVERTISEMENT

Compania menţionează în mesajul trimis către milioane de români că perioada de valabilitate poate rămâne de 30 de zile cu o condiție. Concret, utilizatorii trebuie să activeze din cont reactivarea lunară automată a extraopţiunii cu costul menţionat.

Mai mult decât atât, pe site-ul oficial al firmei de telefonie mobilă apare și faptul că tariful pentru traficul de internet suplimentar în roaming SEE începând din 1 ianuarie 2023 este 0.0018 euro/MB, fără TVA inclus.

ADVERTISEMENT

În cazul în care conform ofertei tale din prezent beneficiezi de un tarif național pentru traficul de internet mai mic de 0,0018 euro/MB, atunci compania spune că se va aplica și în roaming SEE același tarif național.

Vodafone și Telekom Mobile, pe urmele celor de la Orange

Vodafone, al doilea mare jucător de pe piața locală de telefonie mobilă, a transmis că se află pe urmele celor de la Orange. Asta înseamnă că extraopţiunile cu roaming inclus nu mai sunt valabile 30 de zile, ci 21 de zile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, această opțiune are un tarif de 15 euro pe lună pentru clienții care o folosesc în spațiul european și o valabilitate redusă de la 28 de zile la doar 21 de zile.

Telekom Mobile are la rândul său această ofertă cu un cost de 12 euro pe lună. În momentul de față este valabilă 28 de zile, însă opțiunea se mai poate activa doar până la data de 15 februarie 2023.

Cei de la Digi nu au deloc în oferta lor extraopţiuni pentru roaming cu minute şi net inclus pentru că au un alt sistem de tarifare.

ADVERTISEMENT
Tags: