Life

Milioane de utilizatori de Android, avertizați să șteargă această aplicație! Telefonul tău ar putea fi virusat din cauza ei

Deținătorii de sistem Android, alertați în privința unei aplicații. Mobilul tău ar putea avea de suferit din cauza virușilor.
04.02.2023 | 08:00
Milioane de utilizatori de Android avertizati sa stearga aceasta aplicatie Telefonul tau ar putea fi virusat din cauza ei
Deținătorii de sistem Android, alertați în privința unei aplicații. Mobilul tău ar putea avea de suferit din cauza virușilor. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Milioane de utilizatori de Android, avertizați să șteargă această aplicație! Telefonul tău ar putea fi virusat din cauza ei, conform experților unei companii de software. Aceasta este disponibilă prin magazinul Google Play.

Deținătorii de sistem Android, alertați în privința unei aplicații. Mobilul tău ar putea avea de suferit din cauza virușilor

Lucky Step, WalkingJoy și Lucky Habit sunt trei dintre aplicațiile pe care posesorii de Android sunt rugați să le șteargă din mobil. Aceste aplicații de urmărire a activității sunt descrise drept „aducătoare de reclame”.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că sunt pline de publicitate și sunt conectate la același server de comandă și control. Potrivit The Sun, aceste tipuri de servere sunt utilizate de obicei de atacatorii cibernetici pentru a trimite indicații către sistemele infectate cu malware.

Concret, milioane de utilizatori din întreaga lume au fost rugați să le dezactiveze, în condițiile în care au fost descărcate deja de peste 20 de milioane de persoane.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, sursa menționată mai arată că aplicația Lucky Step-Walking Tracker de pe Android le promite utilizatorilor bani pentru pașii pe care îi fac în fiecare zi și atunci când depășesc 10.000.

Utilizatorii au fost atrași în această capcană și au fost rugați să vizioneze mai multe reclame pentru mai multe recompense. În cele din urmă, după o actualizare făcut recent, recompensele în bani au fost eliminate.

ADVERTISEMENT

Aplicațiile care trebuie șterse din mobil

Toate sumele strânse până la momentul respectiv au devenit, așadar, fără nicio valoare. Sweatcoin este o altă aplicație care te plătește să mergi pe jos și care are inclusiv propria monedă, numită Sweatcoin.

„Li s-au oferit apoi câteva zeci de reclame de urmărit pentru a «accelera» procesul de recompensare”, au spus experții companiei de software Dr.Web.

ADVERTISEMENT

„Prin aceasta, aplicațiile nu au verificat niciuna dintre datele referitoare la plăți furnizate de utilizatori, așa că șansele de a primi oricare dintre banii promisi de la aceste aplicații sunt extrem de mici”, au mai adăugat aceștia.

ADVERTISEMENT