News

Milionarul Dan Petrescu și soția lui, probleme cu justiția în urmă cu un an: chemați în instanță alături de urmașii Regelui Mihai

Omul de afaceri Dan Petrescu (68 de ani), soția și unicul lor băiat, dar și alte cinci persoane au murit duminică la prânz, într-un tragic accident aviatic petrecut la periferia orașului Milano.
06.10.2021 | 13:32
Dan și Regina Petrescu au fost parte într-un proces cu miză imobiliară, alături de urmașii familiei regale
ADVERTISEMENT

Dispariția omului de afaceri Dan Petrescu (68 de ani) și a familiei acestuia, victime ale accidentului aviatic de la Milano, unde și-au pierdut viața opt persoane, a șocat opinia publică.

Anchetatorii italieni au intrat în posesia cutiei negre a avionului pilotat chiar de Dan Petrescu, urmând să stabilească exact cauzele prăbușirii aeronavei cu un singur motor, care costă 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ultimele informații provenite din anchetă arată că, după vizionarea înregistrărilor video strânse din zona clădirii pe care s-a prăbușit avionul, procurorii de caz au exclus varianta ca motorul aeronavei să fi luat foc în aer, aspect verificat pe filmările respective.

Dan Petrescu, afaceri imobiliare de anvergură

Considerat cel mai bogat român chiar de către bunul său prieten Ion Țiriac, Dan Petrescu era un om de afaceri discret, dar de anvergură, mai ales în domeniul imobiliar și în piața auto.

ADVERTISEMENT

Stabilit de ani buni în Germania, Dan Petrescu avea de fapt dublă cetățenie, ca și soția lui, Regina Dorothea. În ziua accidentului, pasagerii avionului se îndreptau spre casa din Sardinia a familiei Petrescu, acolo unde erau așteptați de mama milionarului, în vârstă de 98 de ani.

Pe lângă faptul că, în săptămâna premergătoare accidentului, Dan Petrescu se deplasase la București, pentru a pune la punct niște afaceri, familia milionarului fusese implicată până de curând într-un proces cu miză imobiliară, desfășurat la Brașov.

ADVERTISEMENT

Soții Petrescu, ”pârâți” alături de Casa Regală a României

Astfel, potrivit informațiilor FANATIK, soții Petrescu, Dan și Regina, dar și urmașii Casei Regale a României, au fost parte într-un proces cu miză imobiliară legat de câteva terenuri amplasate în Predeal.

Procesul, în care familia Petrescu, familia regală, dar și familia afaceristului Claudiu Florică aveau calitatea de ”pârâți” a început în decembrie 2016 și a fost declanșat de moștenitorul unei femei care deținea mai multe terenuri pe raza stațiunii Predeal.

ADVERTISEMENT

Inițial, în mai 2019, Judecătoria Brașov îi respinsese moștenitorului reclamantei Ș. Ana-Lucia cererea de ”rectificare carte funciară”, pe care o făcuse atunci, cerere în care în rolul ”pârâților” apăreau multe nume cunoscute opiniei publice.

Și Primăria Predeal a fost dată atunci în judecată

”Respinge ca neîntemeiată cererea având ca obiect „rectificare carte funciară”, formulată de reclamanta Ş. Ana Lucia, însuşită şi continuată de moştenitorul T. B. I., în contradictoriu cu pârâţii MS Margareta a României, ASR Principesa Elena a României, ASR Principesa Sofia a României, ASR Principesa Maria a României, Walker Irina, în calitate de moştenitori ai MSR. Mihai I, Petrescu Dan şi Petrescu Regina – Dorothea, Florică Alexandru – Luca şi Florică Sofia – Ana, Ion George Daniel, Popescu Virgil şi Popescu Ştefania, Prascol Victor şi Dan Cristina Oana, Grigoraş Aurel şi Grigoraş Săndica, Oraşul Predeal, prin primar. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Braşov”, așa suna hotărârea de atunci a judecătorilor.

Apoi, în noiembrie 2019, moștenitorul reclamantei Ș. Ana-Lucia a obținut o nouă expertiză topografică pentru câteva terenuri care probabil erau în legătură cu pârâții, realizând apoi înscrierea acestora, în posesia lui, în cartea funciară a stațiunii Predeal.

”Dispune înscrierea dezmembrării în CF nr.101599 Predeal în favoarea proprietarului tabular – defuncta Ş. ANA LUCIA. Menţine dispoziţia privind respingerea cererii de chemare în judecată având ca obiect „rectificare carte funciară” formulată de reclamanta Ş. ANA LUCIA, însuşită şi continuată de moştenitorul T.B.I.”, notau atunci magistrații de la Tribunalul Brașov.

Procesul a mai continuat până în noiembrie anul trecut, când judecătorii brașoveni au acceptat ”cererea de îndreptare a erorii materiale” depusă de moștenitorul T.B.I., care solicitase transcrierea corectă a numelui său în actele oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: