News

Milionarul din Cluj care a zdrobit un om pe trecerea de pietoni cu Jaguarul a scăpat de închisoare

27.01.2021 | 09:30
Milionarul din Cluj care a zdrobit un om pe trecerea de pietoni cu Jaguarul a scapat de inchisoare
Milionarul care a ucis un om cu Jaguarul a scăpat de închisoare
ADVERTISEMENT

Milionarul din Cluj care a accidentat mortal un tânăr pe o trecere de pietoni din Cluj a fost condamnat la închisoare 1.6 ani cu suspendare.

Cu toate că nu va face închisoare, bărbatul va fi nevoit să plătească familiei victimei despăgubiri de 330.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Daniel Dumitraș nu va avea voie să se urce la volan în următorii doi ani, în urma deciziei Instanței.

Milionarul din Cluj care a călcat un om cu Jaguarul a scăpat de închisoare

În 25 iunie 2019, un tânăr de 33 de ani din Cluj Napoca a murit, strivit de un SUV Jaguar condus de Daniel Dumitraș, pe o trecere de pietoni din oraș.

ADVERTISEMENT

Șoferul efectuase o manevră interzisă, virând stânga pe contrasens peste linia dublă continuă, și nu l-a observat pe tânărul care trecerea strada.

Camerele de supraveghere au surprins în acel moment accidentul. În imagini se vede cum tânărul de 33 de ani e lovit și strivit sub greutatea bolidului de lux.

ADVERTISEMENT

Tânărul ucis era tatăl unui băiețel de doar câteva luni în momentul producerii tragediei. În motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj este prezentată mărturia lui Dumitraş: „A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei.

Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle“, conform adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

CLICK AICI PENTRU A VEDEA ÎNREGISTRAREA CU MOMENTUL ACCIDENTULUI

Milionarul s-a apărat, explicând că „la ieşirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreapta sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte şi după trecerea de pietoni”.

Judecătorul l-a tratat cu indulgență pe Daniel Dumitraș pentru că nu avea antecedent penale și pentru că „era integrat social, implicat în proiecte umanitare, căsătorit, copii în întreţinere, precum şi circumstanţele săvârşirii faptei şi normele legale privind circulaţia pe drumurile publice încălcate”.

ADVERTISEMENT
Tags: