News

Milionarul din dosarul lui Florian Coldea, condamnat pentru tentativă de omor, divorțează. Ce profituri fabuloase au afacerile lui Mihai Tufan

Numele afaceristului Mihai Tufan, care a înjunghiat o femeie, apare în dosarul lui Florian Coldea, fostul prim-ajunct al SRI.
21.06.2024 | 09:04
Milionarul din dosarul lui Florian Coldea condamnat pentru tentativa de omor divorteaza Ce profituri fabuloase au afacerile lui Mihai Tufan
Procurorii DNA susțin că în dosarul lui Florian Coldea sunt implicate și firme controlate de Mihai Tufan. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Hepta, Cancan
ADVERTISEMENT

Denunțul afaceristului Cătălin Hideg, din 12 aprilie 2024, i-a determinat pe procurorii DNA să înceapă urmărirea penală “in rem” pentru trafic de influență și cumpărare  de influență. Hideg i-a denunțat apoi pe Florian Coldea, fost prim-ajunct al directorului Serviciului Român de Informații, pe Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI, pe avocatul Doru Trăilă și pe Dan Tocaci, pentru trafic de influență și spălare de bani.

Mihai Tufan a fost eliberat condiționat în septembrie 2022

Pe 15 mai 2024, procurorii DNA au extins urmărirea penală pentru trafic de influență și cumpărare de influență, fapte care ar avea legătură cu firmele controlate de Alexander Adamescu și Mihai Tufan, iar ulterior și pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, potrivit ordonanței de punere sub control judiciar a celor patru inculpați.

ADVERTISEMENT

Mihai Tufan are afaceri în energie și imobiliare și este cotat cu o avere de aproximativ 70-80 milioane de euro. Acesta a fost condamnat, în februarie 2021, la trei ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor. Pe 9 aprilie 2020, Tufan a încercat să o ucidă, cu mai multe lovituri pe cuțit, pe Daniela Huhulea, directoare uneia din companiile sale, Elsid.

Conform anchetatorilor, Tufan ar fi înjunghiat-o pe femeie în timp ce aceasta se afla la volan, suspectând-o de furt. Huhulea a fost salvată, iar Tufan a fost încarcerat. El a fost eliberat condiționat în septembrie 2022, după ce a efectuat doar doi ani și jumătate din pedeapsă. Numele lui Mihai Tufan apare în mai multe dosare înregistrate recent.

ADVERTISEMENT

Primul a fost înregistrat pe 17 mai 2024, la Judecătoria Sectorului 1, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată și are ca obiect “divorț cu minori”. Mihai Tufan figurează ca reclamant, iar soția sa, Ramona, este pârât. Încă nu s-a stabilit primul termen al dosarului.

Mihai Tufan vrea să revoce o donație făcută soției

Un alt dosar a fost înregistrat pe 22 mai 2024, la Tribunalul București, al cărui obiect este “revocare donație”, Tufan fiind reclamant, iar soția pârât. În fine, ultimul dosar a fost înregistrat pe 18 iunie 2024, la Judecătoria Sectorului 1 și are ca obiect “ordonanţă preşedinţială – suplinire acord”.

ADVERTISEMENT

În acest dosar, Ramona Tufan este reclamant, iar Mihai Tufan figureză ca pârât, în timp ce autoritate tutelară este Primăria Sectorului 1. Soții Tufan au doi băieți gemeni. Ramona Tufan este proprietarul Casei Nobilis, importatorul unor mărci exclusiviste de mobilier de lux cum ar fi Poltrona Frau, Flamant sau Eicholtz.

Mihai Tufan a devenit cunoscut presei mondene datorită relației pe care a avut-o cu Andreea Marin. Cei doi au devenit un cuplu în 2003, dar s-au separat după aproape un an, presa relatând că Andreea Marin a fost deranjată de faptul că Tufan nu ar fi întrerupt legătura cu Ramona, iubita sa din liceu.

ADVERTISEMENT

Firmele lui Mihai Tufan au adus profituri de peste 44 milioane de euro

Ulterior, Mihai Tufan s-a căsătorit cu Ramona, dar căsnicia lor se încheie după aproape 20 de ani. În perioada relației cu Andreea Marin, în presă s-a dezvăluit că Mihai Tufan ar deține o vilă la Breaza, o proprietate la Periprava (județul Tulcea), câteva case în București, o vilă la Monte Carlo, dar și mașini de lux precum Ferrari, Mercedes ML și Grand Cherokee.

Mihai Tufan deține companiile Elsid și Electrocarbon, specializate în tradingul cu energie electrică și producția de electrozi. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, consultate de FANATIK, Elsid SA a bifat  profituri nete de 81.065.002 lei (în 2023), 51.057.042 lei (în 2022) și 60.931.019 lei (în 2021). Așadar, în doar trei ani, compania controlată de Mihai Tufan a produs un câștig net total de 193.053.063 lei, adică aproximativ 38,75 milioane de euro.

În aceeași perioadă, Electrocarbon SA a bifat profituri nete de 17.874.081 lei (în 2023), 4.773.478 lei (în 2022) și 4.824.258 lei (în 2021), adică un câștig total de 27.471.817 lei, aproximativ 5,5 milioane de euro. Așadar, cele două firme au adus un profit net total de aproximativ 44,25 milioane euro în trei ani. Mihai Tufan s-a implicat și în imobiliare. În 2019, Elsid a demarat procedurile pentru dezvoltarea unui bloc de locuințe pe un teren de 1.800 metri pătrați al firmei, aflat în zona de nord a Bucureștiului.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”