Life

Milionarul turc de la Survivor, obligat de o instanță din Călărași să despăgubească un român. Despre ce sumă este vorba

Un român a câștigat procesul împotriva companiei care realizează show-ul Survivor, deținută de milionarul turc Acun Ilicali. Tânărul a lucrat pentru show-ul Exatlon.
09.04.2022 | 17:15
Milionarul turc de la Survivor obligat de o instanta din Calarasi sa despagubeasca un roman Despre ce suma este vorba
Compania milionarului Acun Ilcali trebuie să plătească banii de concediu unui român / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Călărași a câștigat procesul cu firma care produce show-ul Survivor România. Bărbatul a făcut parte din echipa emisiunii Exatlon și a stat 6 luni în Republica Dominicană. La întoarcere, el s-a plâns că nu a primit indemnizația pentru concediul de odihnă.

Milionarul turc Acun Ilicali trebuie să-i plătească românului banii pe concediul de odihnă

Tribunalul Călărași a decis, la începutul lunii aprilie, să admită cererea lui Adrian I., fost angajat al companiei AcunMedya TV Production SRL, divizia din România a trustului turc ce produce emisiunea Survivor și care în trecut a realizat și reality-show-ul Exatlon.

ADVERTISEMENT

Instanța a obligat compania controlată de milionarul turc Acun Ilicali (producător general Survivor România și prezentator la Survivor Turcia) să-i plătească reclamantului suma de 4.672 lei, reprezentând plata indemnizației brute pentru concediul de odihnă. Hotărârea prevede ca suma respectivă să fie actualizată în funcție de indicele de inflație și dobânda legală penalizatoare, de la data scadenței sumei și până la efectuarea plății. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Inițial, românul solicitase suma de 5.400 de lei, reprezentând zilele de concediu în raport cu durata muncii, 500 de lei cu titlu de dobândă legală, 500 de lei cu titlu de actualizări cu rata inflației și 2.800 de lei – despăgubiri materiale și morale corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit. Ultima solicitare a fost respinsă de instanță.

ADVERTISEMENT

Românului i s-ar fi spus că nu mai sunt bani

Adrian I. le-a povestit judecătorilor că a încheiat un contract individual de muncă pentru o durată determinată cu firma din România a lui Acun Ilicali, în ianuarie 2018. Durata contractului era de 90 de zile, cât erau programate filmările pentru show-ul Exatlon România, care au avut loc în Republica Dominicană.

”Deși inițial contractul prevedea o perioadă de 90 zile, acesta a fost prelungit până în luna mai 2018, când s-au finalizat filmările. După încetarea relațiilor contractuale în baza art.146 (3) și art.150 (3) din Codul Muncii, a solicitat pârâtei plata aferentă concediului de odihnă, însă nu l-a primit, motivat de faptul că nu sunt bani.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în data de 01.10.2018, a trimis pârâtei o notificare scrisă, prin care a solicitat să îi vireze banii pentru zilele de concediu de odihnă aferente zilelor lucrătoare, în raport cu durata muncii, conform art.9 din contract”, se arată în cererea făcută de avocații tânărului către instanță.

Procesul a început în aprilie 2019, adică acum exact 3 ani, însă, după 6 luni, Judecătoria sectorului 5 și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Călărași, secția civilă. Aici, au fost nevoie de 17 termene și un raport de expertiză pentru ca magistrații să se pronunțe pe fond.

ADVERTISEMENT

Firma din România, încasări de 4 milioane de euro în 3 ani

AcunMedya TV Production SRL este o companie românească, înființată în anul 2017, care îi are ca acționari pe Acun Ilicali (0.10%) și AcunMedya Netherlands TV & Production BV (99,9%). Beneficiarul final este Acun Ilicali, directorul și fondatorul companiei care îi poartă numele și care produce emisiuni de televiziune pe 4 continente.

Acun Ilicali este cel mai de succes om de televiziune din Turcia, cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro. În decembrie 2021, el a cumpărat echipa de fotbal Hull City, din liga a doua engleză, pentru care a achitat circa 30 de milioane de lire sterline. Tranzacția a fost făcută publică de Acun, în direct, la un show de talente din Turcia, unde era în juriu.

În România, AcunMedya a produs show-urile de televiziune: Survivor, Exatlon și Puterea Dragostei, toate cu o cotă mare de piață, în momentul difuzării. Firma înregistrată în București a avut o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro în primii 3 ani de existență.

ADVERTISEMENT
Tags: