News

Un militar din Mamaia a fost atacat în postul de pază. Primele audieri și filtre ale polițiștilor. Update

MApN a anunțat că un militar aflat în post de pază la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat de un bărbat cu o armă albă.
20.03.2022 | 12:10
Un militar din Mamaia a fost atacat in postul de paza Primele audieri si filtre ale politistilor Update
ADVERTISEMENT
20-03-2022
10:08

Bărbatul care a furat muniția nu a fost găsit

Bărbatul care l-a atacat pe militar și a fugit cu muniția este încă de negăsit. Cei audiați până la acest moment au fost militarul atacat și colegii săi, notează G4media.

Oamenii legii efectuează filtre în trafic, inclusiv pe Autostrada Soarelui, pentru a-l găsi pe acesta, dar fără succes până acum.

A fost numită și o comisie administrativă pentru a fi cercetat acest eveniment, dar a fost deschisă și o anchetă de Parchetul Militar Constanța.

MApN a solicitat ca toate unitățile militare să întărească serviciile de pază.

O persoană neidentificată, cu fața mascată de o cagulă a intrat în perimetrul unității militare sâmbătă seara, în jurul orei 20.15 și l-a atacat pe militarul aflat de gardă, informează Agerpres.

În comunicatul Ministerului Apărării Naționale se spune că militarul ar fi aplicat procedurile legale și a opus rezistență în lupta corp la corp care a urmat cu agresorul.

ADVERTISEMENT

La final, atacatorul l-a dezarmat și a sărit gardul unității cu pistolul mitralieră pe care îl luase și cu un încărcător cu 30 de gloanțe.

Ulterior, militarul i-a anunțat pe comandantul corpului de gardă și pe comandatul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanţa şi organele de poliţie au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului”, se spune în comunicatul MApN.

ADVERTISEMENT

Conducerea ministerului a dispus luarea de urgență, la toate unitățile militare, a unor măsuri pentru întărirea serviciilor de pază, precum și verificări ale planurilor de pază şi apărare a obiectivelor militare.