News

Militar din Craiova, arestat. Bărbatul, caporal la Scorpionii Negri, acuzat că a vrut să racoleze un băiat de 15 ani

Un militar din Craiova, caporal la Scorpioni Negri, a fost arestat după ce ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu un băiat de 15 ani, racolat pe internet.
28.10.2021 | 15:15
Militar din Craiova arestat Barbatul caporal la Scorpionii Negri acuzat ca a vrut sa racoleze un baiat de 15 ani
ADVERTISEMENT

Un cadru militar din Craiova a fost arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă la act sexual cu un minor și racolarea minorilor în scopuri sexuale.

Din primele informații, ar fi vorba de un caporal de la Brigada 26 Infanterie Scorpionii Negri din Craiova. Acesta are 51 de ani şi locuiește în comuna doljeană Ostroveni.

ADVERTISEMENT

Militar de la Scorpionii Negri din Craiova, arestat preventiv. E acuzat că a încercat să întrețină reluații sexuale cu un minor

Din informațiile oferite de IPJ Dolj, caporalul avea închiriat un apartament în Craiova unde ar fi adus tinerii pe care reușea să-i racoleze pe rețelele de socializare.

Oamenii legii au primit informații legate de o astfel de încercare de racolare a militarului şi au reuşit să-l prindă în flagrant exact în momentul în care în apartamentul militarului se afla un elev de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Din cercetările IPJ s-a stabilit că bărbatul de 51 de ani ar fi racolat minorul prin intermediul unei reţele de socializare, în vederea întreținerii de raporturi sexuale, în schimbul unor sume de bani.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, unde, au fost identificaţi un bărbat de 51 de ani, din Ostroveni, care locuieşte fără forme legale în Craiova şi un minor de 15 ani, din Sadova.

ADVERTISEMENT

Cei în cauză au fost conduşi la sediul secției pentru cercetări și stabilirea situației de fapt.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale, cercetările fiind preluate de către un procuror din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Circumscripția Teritorială Craiova şi ulterior extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la act sexual cu un minor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Militarul, arestat pentru 30 de zile

Într-o primă fază, cadrul din Armată a fost reținut pentru 24 de ore, pe 22 octombrie. Apoi, pe 23 octombrie, Tribunalul Militar Timișoara a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

”Din cercetările efectuate, s-a stabilit că bărbatul de 51 de ani, ar fi racolat minorul prin intermediul unei reţele de socializare, în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, în schimbul unor sume de bani.

În urma probatoriului administrat, în ziua de 22 octombrie, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, de către procurorul militar din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, Circumscripţia Teritorială Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la act sexual cu un minor şi racolarea minorilor în scopuri sexuale, fiind escortat de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

În ziua de 23 octombrie, bărbatul în cauză a fost prezentat Tribunalului Militar Timişoara care a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a acestuia”, mai anunță IPJ.

ADVERTISEMENT
Tags: