News

Un militar român a murit strivit de un tanc, în timpul unui exercițiu la Smârdan

Un exercițiu militar desfășurat la Smârdan s-a încheiat tragic după ce un soldat român a murit strivit de un tanc. O anchetă a fost deschisă în acest caz
18.03.2022 | 12:34
Un militar roman a murit strivit de un tanc in timpul unui exercitiu la Smardan
Un militar român a fost strivit de tanc, în timpul unui exercițiu. sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un militar român în vârstă de 35 de ani a murit în poligonul de antrenament de la Smârdan, județul Galați. Acesta ar fi fost strivit accidental de un tanc, în timpul unui exercițiu. A fost deschisă o anchetă penală.

Un militar român a murit strivit de un tanc, în timpul unui exercițiu la Smârdan

Din primele informații, tânărul ar fi decedat pe loc. Mai multe ambulanțe SMURD au ajuns de urgență la fața locului, însă nu au putut decât să constate decesul.

ADVERTISEMENT

A fost deschisă o anchetă penală pentru a se afla împrejurările în care tânărul soldat și-a pierdut viața.

La exercițiu au participat doar militari români.

Premierul Nicolae Ciucă, condoleanțe pentru familia militarului

Prima reacție oficială cu privire la accidentul mortal de la Smârdan a venit de la prim-ministrul Nicolae Ciucă. Acesta a transmis un mesaj familiei îndoliate, pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

ADVERTISEMENT

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile.

Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie.

ADVERTISEMENT

Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, este mesajul premierului.

Zeci de mesaje în mediul online

Postarea făcută de Guvernul României a strâns zeci de reacții, comentarii și distribuiri în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

Internauții blamează Armata Română pentru ce s-a întâmplat atât vineri, cât și la începutul lunii martie, când a avut loc dubla tragedie aviatică, soldată cu opt decese.

“Și-a pierdut viața la datorie…Voi vă dați seama că au murit 10 oameni în două săptămâni pentru că își exercitau meseria?”, este mesajul lăsat de un bărbat indignat de ce s-a întâmplat.

De asemenea, unii conaționali pun la îndoială capacitatea țării noastre de a se apăra în cazul unui eventual conflict armat dacă militarii români mor în timp de pace.

“Rușii aproape ne bat în ușă, iar în poligonul ăla a murit un om strivit de tanc…Deja începe să-mi cam fie frică dacă România poate face față unei situații reale, cu sau fără acest NATO…”, este un alt mesaj lăsat de un internaut.

Cine este militarul român strivit de tanc

Ministerul Apărării Naționale a anunțat cine este militarul român care a murit strivit de tanc în poligonul de antrenament de la Smârdan.

Potrivit MApN, este vorba despre plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri “Cuza Vodă” din Galați. Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

Militar strivit de tanc
Plutonierul Sebastian Șerban a murit, vineri, 18 martie, strivit de un tanc.

 

“O veste tristă din Poligonul Smârdan din Galați. Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat astăzi pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața.

În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului”, este menționat în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

ADVERTISEMENT