News

Militari români și străini, exerciții de amploare în Marea Neagră. Vor avea loc scufundări și distrugeri de mine

Sute de militari români și zeci de militari din alte state iau parte, joi, la exerciții militare de amploare în Marea Neagră. Vor avea loc scufundări și distrugeri de mine marine.
04.08.2022 | 09:26
Militari romani si straini exercitii de amploare in Marea Neagra Vor avea loc scufundari si distrugeri de mine
Exerciții militare la Marea Neagră. Participă sute de militari români și străini. Sursa foto: colaj Fanatik / Forțele Navale Române
ADVERTISEMENT

Militari din România și din alte state partenere iau parte joi, 4 august, la ample manevre în largul Mării Negre.

Exerciții militare la Marea Neagră. Participă sute de militari români și străini

La exercițiul de joi, unul care se desfășoară anual, participă 240 de militari români și 60 străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

ADVERTISEMENT

Manevrele militare au loc la doar patru zile distanță de la distrugerea unei mine marine de război în zona Eforie.

În acest context, exercițiul de joi este unul care îi pregăteşte pe militari pentru situaţiile ca cea de zilele trecute.

ADVERTISEMENT

Astfel, vor se vor face scufundări și va avea loc distrugerea unei mine, la mare adâncime, conform Antena 3.

De asemenea, antrenamentele în comun au rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța.

ADVERTISEMENT

Exercițiul de joi face parte dintr-o serie de antrenamente începute la 1 august

Într-un comunicat emis recent, Forţele Navale Române anunță că în perioada 1-5 august a fost început un exercițiu multinațional în Marea Neagră şi în Portul Militar Constanţa.

”Din partea Forțelor Navale Române, participă la EP MCM DIVE 22 puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, dragorul maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, două remorchere de radă și port, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), un centru de mine specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie și oceanografie (METOC), un scafandru salvator specializat în misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal) pentru ape puțin adânci și pentru mine istorice, precum și un detașament de scafandri de mare adâncime, iar din partea Forțelor Aeriene Române participă un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

ADVERTISEMENT

Exercițiul contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante”, se arată în informare.

ADVERTISEMENT
Tags: